Vozači, oprez: policija od sutra – nemilosrdna

Pripadnici MUP u periodu od 10. do 16. decembra 2018. godine, sprovode akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu vožnje u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci!

Ova akcija u ponedeljak će početi u svih 29 država članica organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope), uz podsećanje da svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača.

Vožnja pod uticajem alkohola ne samo da negativno utiče na funkcije neophodne za bezbedno korišćenje puta, u prvom redu na čulo vida i brzinu reakcije, već i na pogrešno rasuđivanje, koje često vodi ka činjenju drugih prekršaja, kao što su prekoračenje dozvoljene brzine ili nekorišćenje sigurnosnih pojaseva.

Tokom sprovođenja ove akcije u istom periodu prošle godine, 1.923 vozača isključena su iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, dok su 404 zadržana na trežnjenju u službenim prostorijama zbog upravljanja vozilom u stanju teške, veoma teške ili potpune alkoholisanosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

policijavozaci
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • ANDREJ

    Mislim da sve mere koje se preduzimaju,pod tim geslom:Nedelja cistoce,Nedelja sakupljanja pasa lutalica,pa i ova „Nedelja pojacane kontrole saobracaja“,ima vece stete od koristi. Sta znaci Nedelja kintrole.Pa zar saobracajnoj Policiji,nije svaki dan prioritet maksimalna kontrola saobracaja.! I cemu ta rec „nemilosrdna kontrola“. Zakon o saobracajnim prekrsajima,mora da se primenjuje uvek,i striktno,kako Zakon nalaze.Nema „milosrdnih“ i „nemilosrdnih“ policajaca.Ili,bar ne bi trebalo da bude.Svako krivicno delo u saobracaju,treba kaznjavati najvecom propisanom kaznom,jer se kod nas gine u saobracaju,kao da rat neprekidno traje.

  • Balkan

    Ja sam mislio da u zakonu ne pise da se akcije sprovode sporadicno nego da zakon kaze sta se kontrolise 365 dana u godini svaki dan. Drugo molim policiju da ne najavljuje akcije jer je to, oprostite najveca glupost koju odavno citam. Akcija se sprovodi bez najave i onda ima efekta a ne najava onad samo oni koji ne citaju ili ne prate tv zbog rijalitija bivaju uhvaceni. Molim policiju da radi svakodnevno kontrole mislim da je to jeftinije od svakodnevnih nesreca bilo zbog pijanstva, bilo zbog bahatosti bilo zbog telefona a kada ce akcija telfona da bude?

  • bambi

    Kako bre od sutra? Pa pripadnici MUP-a su trebali to da rade odvajkad, a ne da se cega da stotinak ljudi nastrada pa onda. Drugo, sta znaci to nemilosrdna? Da li to znaci da ce da nas biju sa metalnom stanglom, da nas hapse ili slicno. Statistika kaze, da obicno posten svet placa kazne koje nije ni pocinio a da barabe, narkomani, alkoholicari, vip decica nikada ne odgovaraju pred zakonom dok se svi postupci protiv njih vode kao zastareli.