Vozači, udahnite: krkljanac na rampama i granicama

Ove večeri saobraćaj je pojačan, u nekim delovima Srbije pada kiše i kolovozi su mokri, pa je potreban dodatni oprez u vožnji, a putnička vozila čekaju na graničnim prelazima, na Gradini čak tri sata, ali i na naplatnim rampama auto-puteva, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Prema najnovijim informacijama JP „Putevi Srbije”, na naplatnoj stanici Stara Pazova vozila se zadržavaju 60 minuta sa naplatu putarine, a na naplatnoj stanici Niš, zadržavanje na naplati su 15 minuta, prenosi Tanjug.

Prema informacijama Uprave granične policije, na graničnom prelazu Gradina putnička vozila na izlasku iz Srbije čekaju tri sata.

Čekanja na ostalim prelazima su:

GP Horgoš, ulaz, autobusi čekaju 60 minuta

GP Horgoš, ulaz, putnička vozila čekaju 30 minuta

GP Horgoš, izlaz, putnička vozila čekaju 20 minuta

GP Preševo, izlaz, putnička vozila čekaju 40 minuta

GP Preševo, ulaz, putnička vozioa 30 minuta

GP Špiljani, izlaz, putnička vozila čekaju 30 minuta

GP Gostun, ulaz, putnička vozila čekaju 30 minuta.

GP Sremska Rača, ulaz, putnička vozila čekaju 60 minuta.

Zadržavanja na (TMV) teretnim terminalima naših GP :

TMV na GP Batrovci, izlaz čekaju 120 minuta.

TMV na GP Preševo, ulaz čekaju 90 minuta

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske i Hrvatske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promenljivo, navodi AMSS.

Na Gradini kilometarske kolone zbog udesa u Bugarskoj
Prema informacijama Uprave granične policije, koje prenosi AMSS, na graničnom prelazu Gradina putnička vozila na izlasku iz Srbije čekaju tri sata, a RTS navodi da je saobraćaj preko tog graničnog prelaza obustavljen.

Razlog je teška saobraćajna nesreća u Bugarskoj i stvorile su se kilometarske kolone. Zbog uviđaja je saobraćaj obustavljen u oba smera, i ka Srbiji i ka Bugarskoj, navodi RTS.

Vozačima koji imaju nameru da koriste granični prelaz Gradina preporučuje se da se upute ka Preševu ili Vrškoj čuki, prenosi Tanjug.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

graniceputevi
Komentari (0)
Dodaj komentar