Beograd uskoro dobija ulicu ili trg sa imenom Gage Nikolića

Gradska opština Vračar pozdravila je inicijativu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, da ulica ili trg na toj opštini dobije ime po glumcu Draganu Nikoliću i pozvala Beograđane da predloge o tome koja bi to ulica ili trg bio dostave do 31. marta.

Poziv se odnosi na sve Beograđane, a posebno na stanovnike Opštine Vračar.

„Zahvalni smo zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću, zato što je predložio da ime ulice, odnosno trga, odrede i sami Vračarci, jer tako uključujemo građane u proces donošenja odluka“, saopšte je iz vračarske opštine.

Kažu da su do sada dobili nekoliko predloga, među kojima je da ime proslavljenog jugoslovenskog i srpskog glumca ponese plato ispred Beogradskog dramskog pozorišta, ili plato na uglu Cara Nikolaja i Mileševske, koji će ove godine biti uređen.

Kako se navodi, svi predlozi građana biće objavljeni i upućeni Komisiji za spomenike i nazive trgova i ulica Grada Beograda, kako bi Skupština grada Beograda već na sledećoj sednici mogla da donese odluku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Dragan NikolićVračar
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    NE SLAŽEM SE! POSLERATNIM (POSLE II SVETSKOG RATA ROĐENE , IZ „TITOIZMA“ = KOMUNIZMA I SOCIALIZMA ŠKOLOVANIH I IDEOLOGIJE)GLUMCIMA JE MESTO U POZORIŠTIMA, BIOSKOPIMA I OKO AKADEMIJA , NE U NAZIVIMA ULICA, JOŠ MANJE TRGOVIMA STAROG BEOGRADA, ISTO VAŽI I ZA POSLERATNE POLITIČARE , VOJNIKE I „OSTALE“, ….

  • Nenad

    Divno. Milena i on.