Vrućine izmamile zmije na beogradske ulice: Evo u kojim delovima grada ih ima najviše

Zmija snimljena na Novom bežaniskom groblju uplašila je mnoge sugrađane, zatim drugi sugrađani javili da su videli zmiju u centru grada.

– Zmija je bukvalno bila između Kalemegdana i Knez Mihajlove ulice. Nije bila baš piton ali nije bila ni mala. I nije bila nimalo prijatna situacija – požalila se jedna sugrađanka.

Kako kažu nadležni, pored prostora u prirodi, nije neobično da se zmije pojavljuju i u urbanim sredinama, s obzirom na to da gradska naselja pokrivaju njihova nekadašnja prirodna staništa. Tako se u prvim prolećnim mesecima može naleteti na zmije uglavnom u onim gradskim prostorima koja su sklonjena od ljudi – podrumima, tavanima, zapuštenim dvorištima i divljim površinama.

– Od aprila pa do kraja maja uhvaćeno je 30 zmija na teritoriji Beograda, što je 10 posto više nego prošle godine – saopštili su iz Veterine Beograd.

Minulog vikenda vodena zmija se pojavila u školskom dvorištu u Mirijevu.

– Zmija koja se pojavila u mirjevskoj školi je vodena i nije opasna, u blizini šlole je potok pa je najverovatnije došla odatle – navode iz „Veterine“

Najveći broj gmizavaca uhvaćeno je u prigradskim naseljima. – Najčešće su pronalažene na Čukarici, Rakovici i Grockoj – kažu iz „Veterine“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

beogradzmije
Komentari (0)
Dodaj komentar