Vučić: U Savamali su srušeni bespravni objekti

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su u beogradskom naselju Savamala srušeni bespravni objekti i ocenio da neko pokušava da pravi političke slučajeve „tamo gde ih nema“.

Vučić je novinarima u Vranju rekao da treba pustiti nadležne organe da rade svoj posao u vezi s tim slučajem.

„Srušeni su bespravni objekti i niko nije povređen. Ne razumem šta je smisao svega. Policija radi svoj posao i nemojte da preterujete o značaju tog slučaja. Neko pravi političke slučajeve tamo gde ih nema, neki misle da ovde ima političkog mesta za njihovu promociju“, kazao je Vučić.

Komentarišući izveštaj Zaštitnika građana o dešavanjima u Savamali, Vučić je kazao da nije pročitao ceo izveštaj, ali je dodao da niko nije zabranio policiji da radi svoj posao, već da se ona pozivala na nadležnost komunalne policije.

„Niko nije branio policiji da reaguje već se ona pozivala na komunalnu policiju. Sasvim sam siguran da niko nije zabranio policiji da reaguje, samo ne razumem šta je smisao svega“, rekao je Vučić.

Objekti u Hercegovačkoj ulici u Savamali srušeni su u noći između 24. i 25. aprila, a po izjavama svedoka, objekte su bagerima porušili ljudi s fantomkama na glavama, koji su očevice zatvarali u hangar.

Ombudsman Saša Janković saopštio je u ponedeljak, 9. maja, da se u slučaju rušenja tih objekata radi o „organizovanom kršenju prava gradjana“, pri čemu policija nije blagovremeno i efikasno reagovala.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar