Vučić: Nemamo mi nikakav spor s Hrvatskom

Nikakav mi spor sa Hrvatskom nemamo, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić i istakao da je Srbija uradila sve što je do nje za otvaranje poglavlja 23.

„Nemamo mi nikakav spor sa Hrvatskom, ne znam šta se dešava u Briselu, ne znam ni kakvo je vreme u Briselu“, rekao je premijer, govoreći sa već iznete pozicije Vlade Srbije da je naša zemlja sve uradila u pripremi za otvaranje poglavlja 23, a da pitanje hrvatskog blokiranja prepušta evropskim institucijama.

„Ni sa kim se ne svađamo, ni od koga ništa ne tražimo. Jedino što smo tražili je da Srbija bude poštovana. I ništa više“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Grdelici, gde je otvorio jednu deonicu na Koridoru 10.

„Ako hoćete, hvala vam, ako nećete – opet hvala, kako vam je volja, samo nemojte da pričate da smo u sporu“, rekao je premijer i podsetio da je zakon kojim je regulisano pitanje izbora predstavnika manjina u parlament usvojen pre nekoliko godina, kao i zakon o nadležnosti nacionalnog pravosuđa u suđenjima za ratne zločine.

On je rekao da Hrvati ne bi imali ni jednog predstavnika u srpskom parlamentu kada bi se primenjivao zakon kakav je na snazi u Hrvatskoj, i podsetio da su ga skoro uvek imali.

On je ponovio da Hrvatska može da priča šta hoće, zbog svojih unutrašnjih prilika, samo ne može da kaže da ima nekakav bilateralan problem sa Srbijom.

Dodao je da bi svakako našli i neki drugi razlog, iz 1983. ili 1992…, da nije ovaj, samo da imaju povod da napadaju Srbiju.

Kad je reč o otvaranju poglavlja 23 rekao je da nema nikakve informacije iz Brisela, te da prepušta evropskim institucijama da iznesu svoj stav i da li je Srbija nešto „skrivila“.

„Neka kažu šta smo skrivili, i da li smo bili krivi 2003. kada smo taj zakon ( o nadležnosti za ratne zločine) doneli. Neka kažu – kriva je Đinđićeva vlada ili ste vi krivi, ovakvi ili onakvi…“.

Vučić je rekao da je taj zakon inače dobar, koja god vlada da ga je donela, jer je omogućio da hapsimo ratne zločince.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Aleksandar Vučićhrvatskasrbija
Komentari (0)
Dodaj komentar