Vučić: Nije realno uvodjenje vojnog roka

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija neće ponovo uvesti obavezno služenje vojnog roka, jer za to nema novca.

Vučić je novinarima na Srpsko-grčkom poslovnom forumu u Beogradu rekao da nije realno redovno služenje vojnog roka.

„One koji to predlažu neka nadju novac za to. Mislim da je dobro da imamo profesionalnu vojsku. Nemamo ekspanzionističke namere“, rekao je Vučić, a prenela televizija N1.

Portparol Vojske Srbije Jovan Krivokapić rekao je u subotu za N1 da zaseda radna grupa koja se bavi revizijom strateških dokumenata odbrane i koja će temeljno razmatrati pretnje po bezbednost Srbije, kao i da će na osnovu tog proceniti da li je potrebno služenje vojnog roka, posle čega će procenu uputiti dalje na odlučivanje. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Kockar

    Ne zaboravi jednu stvar gsp.Vučiću.Dok si bio Ministar odbrane Srbije da si doprinio, i to mnogo, da naša nekad slavna vojska bude svedena na ovo što je danas..I dok Šiptari stvaraju svoju vojsku ,Hrvati uvode redovno služenje vojnog roka,ti kažeš da nije realno očekivati da to i Srbi naprave..Zašto pitam te gsp.Vučiću.trebali oni da su uvjek spremni za sukob dok mi sjedimo i nadano se,,neće nas napasti ni šiptari ni Hrvati..I dok se mi opasuljimo ,đavo ponese šalu..Izginusmo!!!Stalni Vojni rok,odnosno redovno služenje vojnog roka treba pod hitno da se uvede..Jer kao što vidimo,neprijatelj ne miruje !!