Vučić o Beogradu, rasveti, GSP, kulturi. .

BEOGRAD – Na navode da je gradska vlast u Beogradu u poslednjih nekoliko godina uništila kulturu u Beogradu, predsednik Aleksandar Vučić je izneo podatak da je u vreme kada je Beograd imao „najbogatijeg gradonačelnika na svetu“, budžet za kulturu bio 750 miliona, uz veliki deficit, dok se danas u kulturu u gradu ulaže 1,1 milijarda, uz tri ili četiri puta niži deficit.

Kako kaže, grad je za Novu godinu ulepšan rasvetom da bi privukli turiste, da dođu, popune hotele i potroše novac ovde, „a neke bitange seku osigurače, a neko ih je naučio da seku tako da ne može da se popravi“.

„Politika ‘uništi sve’ je katastrofalna“, rekao je predsednik u intervjuu za Studio B.

Na kritike da je bolje da je više novca uloženo umesto u rasvetu, u nešto drugo, pre svega u lečenje dece, Vučić je rekao da je aktuelna vlast uložila 6,5 puta više u lečenje dece.

Primetio je i da postoji problem sa GSP-om u Beogradu i istakao da je Gradsko saobraćajno preduzeće „veća rupa od bilo kog javnog preduzeća u Srbiji“, jer je gotovo sve za džabe, odnosno mnogo sugrađana ne plaća prevoz, već se „švercuje“.

Kako je rekao, mnogi od onih koji ne plaćaju kartu se ne ponašaju tako kada odu u inostranstvo.

Sada se, istakao je, čeka dogovor sa kojim će se partnerom ući u izgradnju metroa, pa će, kada bude izgrađena prva liniju i povezane linije metroa i autobusa, početi i ozbiljnija naplata karata.

Nada se da će tada i prosečna plata biti 700-750 evra, pa će i naplata karata biti bolja.

Zadovoljan je, kaže, rezultatima aktuelnih beogradskih vlasti, gradonačelnika Zorana Radojičića i njegovog zamenika Gorana Vesića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar