„Povećanje penzija od oktobra“

Predsednik Srbije Aleksandar Vućič najavio je danas da će penzije biti povećane od oktobra ove godine.

„Već 10. novembra dobićete veće penzije i to je dobra vest za svakog penzionera u Srbiji“, rekao je Vučić tokom obilaska Gerontološkog centra Beograd na Bežanijskoj kosi i dodao da ima dovoljno novca i da nije potreban rebalans budžeta.

On je najavio da će Zakon o smanjenju penzija biti ukinut u narednih mesec do mesec i po dana, a da će penzije biti povećane i onima koji imaju niže penzije.

„Oni koji su ranije imali visoke penzije 70.000 dinara, imaće 78.000 dinara, ko je imao 90.000 imaće 99.000 dinara, koji su imali 30.000 dinara gledaćemo da novim povećanjem od oko pet odsto to dodje do 34.000 ili 35.000 dinara“, rekao je Vučić.

On je najavio da će plate u javnom sektoru biti povećane od decembra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

penzijepovećanje plata i penzija
Komentari (10)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Kolika ce biti penzija sirotinje koja je ispod 20000dinara to niko nekaže ništa pozdrav krojačima sirotinjski kapa

  • anoniman

    Sta je sa onima koji primaju 3 penzije . Jedna minimalna 14.000 koja je ostvarena u Srbiji i sva prava ima kao ugrozena ili mala penzija i sva prava ostvaruje po osnovu lice sa malom penzijom . A dve u inostranstvo . jedna svoja a druga od supruznika koji je umro . Takvih primera ima na stotine koji nisu prijavili da primaju inostranu penziju . Gde se moze prijaviti te malverzacije . Objavite javno telefon .

  • povecanje za sirotinju

    A sta je sa onim jadnicima koji su imali 14000 dinara ili jos manje ?

  • Xonpe

    A plate poslanicima dižu do neba,dok isti ama baš ništa ne rade u skupštini.Većina samo ćuti i igra igrice ili švrlja po fejsu,a sad će im dići plate za 350%.Ćuti narode i trpi,gledaj farmu i zadrugu….

  • Anonimni

    SRPSKA VLADA usvojila zakonske amandmane kojima se omogućuje da posmrtni ostaci diktatora JOSIPA BROZA TITA ( I JOVANKE) budu uklonjeni iz „KUĆE CVEĆA“(mauzoleja) NA DEDINJU, Sahrana „civilna“ u Kumrovcu, Troškove plačaju svaka bivša republika YU, jednako. Organizacija-POKLONICI LIKA I DELA JBT DOBROVOLJNA

  • Anonimni

    SRPSKA VLADA usvojila zakonske amandmane kojima se omogućuje da posmrtni ostaci diktatora JOSIPA BROZA TITA ( I JOVANKE) budu uklonjeni iz „KUĆE CVEĆA“(mauzoleja) NA DEDINJU, Sahrana „civilna“ u Kumrovcu, Troškove plačaju svaka republika jednako. Organizacija-POKLONICI LIKA I DELA JBT DOBROVOLJNA

  • TVRD

    Može im se pošto je narod puko. Ko će im stati na put ? Rade protiv zakona i ustava RS i niko ne reaguje. Gde su Srbi? Nema ih .

  • batamrca

    Oni koji su ranije imali visoke penzije 70.000 dinara, imaće 78.000 dinara, ko je imao 90.000 imaće 99.000 dinara, koji su imali 30.000 dinara gledaćemo da novim povećanjem od oko pet odsto to dodje do 34.000 ili 35.000 dinara“, rekao je Vučić ako je 5 posto 34000 ,35000 od 30000 stvarno on misli da smo krteni ili je to obrnuto……

  • Anonimni

    Prvo, vratite nam oduzete penzije na nivo kojeg smo imali pre pljačke pa onda povećavajte. Dosta spinovanja i zamagljivanja preko leđa penzionera koji su svoje penzije zaradili a pljačkaroše, koji su ih kako kažete potrošili, nikada niste imenovali i oterali u zatvor!

  • Anonimni

    Prestanite sa praznim obecanjima. Obecali ste da necete smanjivati penzije , i sta bi? Obecali ste da cete smeniti ïdiote“u vlaasti Beograda i? Obecali ste da cete raditi i braniti Ustav i ? obecali ste Zakon o ispitivanju porekla nelegalne imovine i ..? Itd,itd … I kako se moze verovati posle svega.