Vučić prvi put javno o – planu Zapada za Kosovo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Sofiji da je dobio plan koji su zapadne zemlje pripremile kao predlog za rešavanje kosovskog problema.
Kako ističe reporter B 92, Vučić je to prvi put javno rekao, posle nekoliko dana medijskih spekulacija o tome da „Zapad preti i ucenjuje njega i Srbiju“.

„Srbiji i meni niko ne preti. Već pet godina postoji pritisak na Srbiju jer Zapad želi nezavisnost Kosova. To mi ne želimo. Da li nas to obavezuje? Ne. Da li nam je lagodna pozicija? Ne. Da sam dobio išta što može da odgovara srpskoj javnosti ja bih izašao pred ljude, ali sam dobio samo naznake“, rekao je Vučić.

Kako je precizirao, „imamo određeni plan, ali sa određenim detaljima nisam zadovoljan“.

„Mi tražimo kompromisno rešenje i da se uvaže interesi Srba na Kosovu, ali i interesi Republike Srbije“, rekao je Vučić.

B 92

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

KosovoVučić
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Posle svakog susreta sa Kurcom ( Sebastijanom ) ovaj nas ,, vodja,, je nasmejan . Tako i danas u Sofiji. Sta moze novo da kaze a da sve to vec ne znamo. Stalno govori o nekakvim teskim i bolnim ranama i ustupcima koje ce nas Srbe zadesiti.Hoce li nam ikada reci da li ce i sta bolno i tesko zadesiti siptare. I hoce li vec jednom da kada govori o nekakvom kompromisu reci da li to podrazumeva i trajno da ce srbi sa KiM IMATI PRAVO I MOGUCNOST DA U POKRAJINI KORISTE srpska dokumenta , reg,tablice , da ne budu kosovari , da ne moraju da kod siptara verifikuju diplome… Zasto ostavlja da se najpre ne regulise pitanje imovine i privatne i drzavne pa da se o ostalom dogovara. U poslednje vreme iz njegovih lazljivih usta sve vise se govori o kako kaze STATUSU KOSOVA. pA ZAR KAO PRAVNIK NIKADA NE SPOMENU DA JE STATUS REGULISAN Ustavom Srbije – na kojem je sa Miroslavljevim jevandjeljem i polozio zakletvu. I jos nesto , zasto tolika briga oko tzv.vojske kosova i srba u njima .Pa taj isti vucic vec ima preko 2000 srba u ,, kos,policiji.. Pa zar i one nisu oruzane snage koje hapse i srbe i to vecinom obican narod.Kriminalce nikako.Njima komanduje Taci i RAMUS.I oni primaju 45000 din.od srbije i 570 evra od siptara.Ni vojska ni policija siptarska koja ima srbe ne treba da postoji.Ali Vucic jedne gura u policiju a druge kobajagi sprecava .

  • kojeimedadam

    LAŽE. ….. Čak i da sada govori “ istinu „, posle toliko godina laganja – ko da mu poveruje. ——————————- LAŽ NIKADA NE MOŽE DA POSTANE ISTINA, ALI MOŽE DA POSTANE NAVIKA.