Vučić: Radikalizam i ekstremizam neće proći u Srbiji

Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u Novom Pazaru da bilo kakav eksremizam ili radikalizam ne mogu da prođu u Srbiji i da vlada vodi računa o bezbednosti građana.

Vučić je, odgovarajući na pitanja o pretnjama ekstremizma po Srbiju, nakon sinoćnjih hapšenja u Novom Pazaru, kazao da su privedeni jedan švedski i makedonski državljanin, koji će biti uskoro deportovani.

„Mi vodimo računa o interesima svih građana. Bilo kakav ekstremizam, radikalizam, bilo da je verski ili drugi, ne moze da prođe“, naglasio je Vučić.

On je poručio da građani ne treba da imaju nikakvu sumnju u to da će država da im obezbedi sigurnost i da mogu da se osećaju sigurno.

Davutoglu sledeće sedmice u Beogradu

Šef turske vlade Ahmet Davutoglu posetiće sledeće nedelje Beograd, najavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, odgovarajući na pitanje zašto predsedavajući Savetom ministara BiH Denis Zvizdić nije doputovao u Novi Pazar na današnje svečano otvaranje osnovne škole, vrtića i Dijagnostičkog centra, rekao da bosanski kolega nije mogao da dođe zbog dogovora o budžetu u njegovoj zemlji.

Na dodatno pitanje da li će Zvizdić prisustvovati poseti Davutoglua Beogradu, Vučić je naglasio da je uvek zadovoljan ako se to desi, ali da nije razgovarao sa njim o tome.

„Ja sam uvek otvoren za razgovore sa svima i svi su dobrodošli u Srbiji. Želimo da imamo dobre odnose sa BiH, kao što volimo RS“, naglasio je on.

Vučić je kazao da je Srbija otvorena za saradnju i da je čak spremna da greške ispravi ako ih napravi, a one zasigurno nisu zlonamerne.

„Što se Zvizdića tiče, njemu su uvek otvorena vrata da dođe u Srbiju“, zaključio je Vučić.

Nismo još odlučili koga ćemo podržati za UN

Srbija još nije odlučila koga će da podrži u trci za novog generalnog sekretara UN, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić.

„Nismo još doneli odluku, tek ćemo razgovarati o tome“, najavio je Vučić odgovarajući na novinarska pitanja prilikom posete Novom Pazaru.

On je istakao da se načitao „svakojakih ideja“ po novinama.

„Pročitao sam čak i za neke ljude koje nikada nisam u životu ni video“, dodao je Vučić.

Vučić o emisiji N1: Nerviraću ih još više, još većim radom

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija danas normalna i pristojna zemlja, i da je zadovoljan što i oni koji ga kritikuju danas žive u boljoj Srbiji, u kojoj smeju da govore ono što pre tri godine nisu smeli ni da pomisle da kažu.

Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara o emisiji „Mediji u Srbiji: hronika propadanja“, emitovanoj sinoć na TV N1, rekao da nikada mržnja nije, niti će moći da pobedi rad i da mogu da rade šta god hoće i ništa im neće vredeti, jer narod koji teško živi zna da ceni rad.

Premijer je kazao da je u emisiji primetio patološku mržnju lične prirode kod jednog dela ljudi koji su fabrikovali i izmišljali sve i svašta, i usmerevali mržnju prema jednoj porodici, koristeći se pri tom parama građana Srbije.

„Nisu rekli da sam krao pare, ne znaju šta da kažu. Tvrde da sam nešto nameštao u Feketiću. Sram ih bilo“, podvukao je Vučić.

„Srećan sam zbog njih, jer žive u boljoj Srbiji, i sve što danas smeju da kažu našim parama pre tri godine nisu smeli ni da pomisle da kažu, a kamoli da to njihovi lopovi plate. Srbija je danas normalna i pristojna zemlja koja će tek da bude veoma uspešna“, podvukao je Vučić.

„Nemam šta da im odgovorim. To najbolje govori o slobodama u nasoj zemlji i kakvoj diktaturi žive. Ponosan sam zbog toga na našu Sbriju. Ja ću njima da odgovorim svojim radom, onim što ih najviše nervira, a više od svega ih sekira to što radim i subotom i nedeljom, bez obaveze ubacivanja kartica, to što mogu da radim više od svih“, rekao je Vučić.

S tim u vezi je premijer najavio da će sutra otvoriti šest traka autoputa od Pančevačkog mosta do mosta Mihajlo Pupin, kao i da će za tri dana otvoriti novih 23 kilometra na istočnom kraku autoputa.

„Oni nisu samo od Miškovića, već i od Dulića i Đilasa, stručnjaka koji su nam ostavljali deficit od 21, odsto pravili svece. Veoma sam srećan zbog činjenice što radom možemo da odgovorimo, a mržnja ubija onog što mrzi, a ne onoga što je predmet mržne. Ja njih mnogo volim i uradiću da se oni kao građani Srbije osećaju mnogo bolje i da vide koliko Srbiji ide mnogo bolje nego u vreme onih koji su krali i otimali od građana Srbije“, istakao je Vučić.

„Mi smo demokratska zemlja. To je nešto što je uobičajeno i to je tako u demokratskim zemljama, a sumnjam da bi to bilo i u onima koje nam drže pridike o tome. Ja se ponosim tim stepenom demokratije koji smo dostigli“, nagasio je Vučić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Aleksandar Vučić
Komentari (0)
Dodaj komentar