Vučić: Svim olimpijcima nagrade u petak

Predsednik Vlade Srbije najavio je da će svim osvajačima medalja biti isplaćene nagrade do petka – u iznosu od oko tri miliona evra.

„Znate li koliko su dosad čekali vaterpolo reprezentativci? Godinu i po dana. Sad vam kažem da će svim našim olimpijcima u petak biti isplaćen sav novac. Kako mi računamo, biće isplaćeno oko tri miliona evra. Za individualne sportove – nagrade su povećane za 10 miliona dinara, a za kolektivne 5 miliona“.

Na kritiku vaterpoliste o izostanku sistemskih ulaganja i mera, Vučić je izneo podatke o izdvajanjima države, uz poruku Andriji Prlainoviću, ali i onima koji su vređali njega, kao i Štefaneka i Španovićevu.

„Andrija, ti si genije i jedan od trojice najboljih vaterpolista svih vremena i ne moram da se saglasim sa tobom u svemu. Ali, ne mogu da prihvatim ološ koji ništa ne radi i koji po ceo dan soli pamet i vređa najistaknutije sportiste, jer ne misle što i oni… I to čine najbrutalnijim i ličnim uvredama… U čemu ste vi bre elita? U neradu, u mržnji? Oni su navijali protiv zemlje, protiv reprezentativaca, jer su mislili da je to šansa da pokažu da je neuspešna država“

Vučić je istakao da su svi osvajači medalje u pojedinačnim konkurencijama stipendisti države.

„Ne dam vam da vređate Davora i Ivanu, najbolje u Srbiji, jer vam se ne sviđa što su rekli. Svi koji su dobili medalju u pojedinačnim sportovima, svi svi su stipendisti Republike Srbije. To znači da je Srbija perfektno prepoznala ko je taj što nešto donosi. Svi su stipendisti. To je užasno mali novac, 80-90 hljada, ali to je naša pomoć i država. Taj novac nije namenjen za pripreme, to plaćamo na drugi način. I sad ćete da ih vređate što su izneli svoj stav? Ministar molio jedno od to dvoje da ni slučajno ne izlazi sa svojim stavom i ta osoba je rekla ‘Ne pada mi napamet, znam šta je država uradila za mene’.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Aleksandar Vučićnagradeolimpijci
Komentari (0)
Dodaj komentar