Vujošević „zapalio“ regiju: Srbija je najveći krivac za rat u Bosni i Hercegovini

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević pokrenuo je lavinu na internetu intervjuom za „Nedeljnik“, u kom je Srbiju proglasio za najvećeg krivca za građanski rat na prostoru SFRJ.

Vujošević je kao legenda Partizana imao mnogo toga da kaže o dugovanjima kluba, ali je ipak najveću pažnju privukla izjava o građanskom ratu.

– Ja sam bio za Jugoslaviju i bio sam za svakog za koga sam mislio da se bori za Jugoslaviju. Međutim, brzo se pokazalo da to nije bilo tako, da se vojska povlačila na granice Velike Srbije. Naravno, krivice ima na svim stranama, ali s obzirom na to da je Srbija bila najmnogoljudnija i da je kontrolisala vojsku, ipak najveću odgovornost za te ratove ima Srbija – rekao je Vujošević, i nastavio: Nešto veću od ostalih. Pogotovo kada je u pitanju Sarajevo koje je toliko bombardovano kako bi se tu koncentrisala bosanska vojska, da bi mogle da se oslobađaju druge teritorije. Kao da smo osvajali Albaniju. Pa to je bila naša zemlja, Jugoslavija. Šta smo onda osvojili? – rekao je Vujošević u intervjuu za „Nedeljnik“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Duško Vujošević
Komentari (13)
Dodaj komentar
  • aron cohen

    gosn.VUJOSEVICU,ti ka jedinka trebas da se sretnes sa ISUSOM HRISTOM. trebas naci njegovo lice i reci mu sta te tisti i dokle si isao sto se tice greha…on spasitelj ISUS te istinski ljubi i ceka na tvoje-nase opredeljenje-dal cemo prihvatiti njegovu zrtvu sa golgatskog krsta koja cisi SVE GREHE nase velike i male.Jugoslavija je bila velika i sveta zemlja-vise nikad na kugli zemaljskoj nece postati takva zemla!!!!!Zivot vecni u ISUSU je nesto sasvim drugacije i mnogo svetije…Crkve dovode do zablude ALI licno trezenje lica gospodnjeg i ispricati mu sve!!!! to u crkvi ne propagiraju jer za takve stvari treba ODKRIVENJE a crkve ga nemaju jer nisu licno pronasli i nisu se sreli sa ISUSOM-LICEM U LICE…pomoz ti BOG cika vujosevicu

    • ANDREJ

      Svako ko je punoletan,ima pravo da iznese svoje misljenje koje je od sireg interesa za sve nas.MI ZIVIMO U DEMOKRATSKOJ ZEMLJI U KOJOJ JE DOZVOLJENO SVOJE MISLJENJE JAVNO IZNETI.Sto se tice konkretnog misljenja Dusana Vujosevica,o gradjanskom ratu,na tlu bivse Jugoslavije,njegovo misljenje uopste nije usamljeno.To sto mnogi ne zele,da pisu i govore o toj temi,ne znaci,da Dusan Vujosevic nije u pravu.Niko nema pravo,da to njegovo misljenje napada,i to na nedolican i bezobrazan nacin.Istorija kada prodje potrebna istorijska distanca,reci ce,ko je krvoprolice medju bracom izazvao.Dotle,neka svako ima svoj rakurs gledanja na tu nasu zajednicku tragediju,devedesetih godina proslog veka.!

  • Andjalka

    Kako te nije Vujoševiću nije sramota.Niti treba a nisi ni kompetentan da objavljuješ svoja mišljenja o stvarima koje nisu u tvom domenu.Umjesto da se usresrediš na posao radi koje si došao u Bosnu jer su te smjenili u Beogradu, Vujoševiću vrlo je ružno komentarisati dešavanja u koje vjerovatno nisi ni dovoljno upućen. Zato lati se svog posla i ne „pametuj“ ono što se želi, medju običnim svjetom, zaboraviti i vratiti se mirnom životu.Andja

  • milovan

    Neka. Brzo ces ti bogu na istinu. A i vremeje.

  • Husnija

    Tako je gospodine Vujoisevicu, to su mnogi znali i mnogo ranije, imali dosa nas koji smonse otvoreno zalagali za ocuvanje SFRJ, nazalosto nismo uspeli. Jaci su bili nacionalisti, fasizam je u nasem okruzenje, bice nam jos i teze, fashisti su u ofanzivi.

  • Veljko

    A ti si, naravno, kvalifikovan za posmatranje!!! I, naravno, u sve se razumeš i sve znaš, naučilo te u osnovnoj školi. Dalje i nije trebalo!

  • makki

    Najveća zemlja najveći krivac, logično za polupismene debile kojih ima najviše. Šta bi bilo da je naoružanje JNA palo u ruke ustašama po hrvatskoj, možemo samo da zamišljamo jer smo videli šta su i kako ubijali sa to malo oružja što su uvezli i prošvercovali. Da su imali avione napali bi i sam beograd ili bi detaljno istrebljivali kao u vreme nacizma sve do zemuna.

  • Blajbi

    Pa naravno da je Srbija krivac! Zar nije onaj hajvan Arkan upao u Bjeljinu i poubijao sve vidjenije muslimane? Sad su to na mah svi zaboravili…Cuvena SRPSKA AMNEZIJA kada im nesto ne ide u korist.

    • ANDREJ

      Potpuno se slazem sa misljenjem,koje je dao Gospodin „Blajbi“.Imali smo krvoloka kao tog „hajvana“ sto ga pominje,i te koliko…

  • milan

    Retard crnogorski. Njega samo treba posmatrati …za posmatranje je.

  • Igor

    Ovo je strašno. Nije ti dosta da glumiš većeg hodžu od teheranskih i da pljuješ po RS, sad si počeo i po Srbiji. Ali tako im i treba jer su te branili dok si pljuvao žrtve naroda RS ugrađene u temelje za odbranu RS i svojih ognjišta i veličao sarajevske fašiste da bi pridobio tobože poene u sarajevu. Na niske grane si pao jer vodiš neku anonimnu raspalu reprezentaciju, raspale zemlje, i to u nekakvih pretkvalifikacijama za kvalifikacije a pritom moraš svoj narod pljuvati. Nek ti je zdravlje dobro, ne želim ti zlo, ali velika si svinja kao čovjek.

    • Veljko

      FUJ!

  • Zoran Bojanić

    Dule, gledaj svoj posao. Nisi ti baš toliko pametan da bistriš i politiku. Šteta je što si toliko bolestan i što od dijabetesa imaš oštećene krvne sudove ne samo na nozi. Dobro je što ne treniraš neki klub u Hrvatskoj, već si spao na Bosnu. Tvoj partizanovac dr ZORAN