Zahlađenje, padavine, otežano odvijanje saobraćaja

Očekivano zahleđenje koje prema najavama meterologa donosi obilnije padavine, u nižim predelima kišu, a na planinama susnežicu i slab sneg, utiče na otežano, a na pojedinim deonicama i usporeno odvijanje saobraćaja, saopštio je jutros AMS S.

Zbog mokrih kolovoza i nižih jutarnjih temperatura moguća je slaba poledica koja se najpre javlja na putevima preko planinskih prevoja, ali i na svim onim deonicama gde je strujanje vazduha veće, poput mostova, nadvožnjaka i tunela.

Niska oblačnost i smanjena vidljivost su dodatni razlozi za upozorenje, a vozačima se savetuje da budu pažljiviji i da uvek svojim vozilom budu na bezbednom odstojanju od vozila ispred kako bi na vreme mogli da ga zaustave ili izbegnu opasnost, a brzinu prilagode uslovima na putu.

Saobraćaj je umerenog inteziteta na autoputevima kao i ostalim glavnim putevima.

Zbog radova na zameni oštećenih spojnica na deonici

Loznica-Valjevo, u Osečini, danas će biti obustave saobraćaju u vremenu od devet do 20 sati.

Alternativni put vodi preko Valjevske Kamenice i Plavnja.

AMS S poseća da će Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava saobraćajne policije do 23. aprila sprovoditi akciju pojačane saobraćajne kontrole koja se sprovodi u 28 zemalja članica Evropske unije, Švajcerske, Norveške i Srbije u okviru TIPSO-a .

Akcija obuhvata pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila, dok će saobraćajna policija, prilikom zaustavljanja motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja, obaviti i kontrolu korišćenja pojaseva za vezivanje, kako vozača tako i putnika, na način koji je predvideo proizvođač vozila.

U okviru akcije, danas će biti sprovedena i akcija “Speed Marathon”, tokom koje će se brzina meriti 24 časa neprekidno ručnim radarima, radarima u sistemima video nadzora i uređajima za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije – presretačima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

AMSSsaobraćaj
Komentari (0)
Dodaj komentar