Zameniće se kocke na Trgu Republike?

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić bio je jutros u vanrednoj inspekciji na nedavno renoviranom Trgu Republike i razgovarao sa izvođačima radova.

Dao im je rok od 35 do 40 dana da preslože kocke na kolovozu oko trga jer je, kako je obrazložio, napravljen propust i nisu postavljene ravnomerno, zbog čega kolovoz nije funkcionalan za sve građane.

Vesić je novinarima rekao da su se pojedini građani žalili da kocke na kolovozu nisu dovoljno funkcionalne. Vesić je objasnio da je jutros razgovarao sa izvođačima u vezi sa pritužbama građana, odnosno biciklista i motociklista, kao i udruženja majki, da ne mogu da koriste kocke na kolovozu jer su neravne.

„Nedopustivno je da se kolovoz uradi tako da se misli samo na jednu kategoriju građana, odnosno na automobiliste, jer kolovoz mora da bude dostupan svima – i biciklistima i motociklistima“, naglasio je Vesić.

Kako je istakao, izvođač radova ima rok od 35 do 40 dana da o svom trošku preslože sve kocke na kolovozu i da ih urade tako da budu dostupne svim kategorijama građana.

„Bez troška Grada, bez ijednog dodatnog dinara troška za građane, jer mi smo odgovorna vlast. Ovaj trg smo platili i hoćemo da dobijemo ono što građani žele, a to je da i kolovoz može da se koristi isto kao i trg“, kazao je Vesić.

On kaže da neće biti zaustavljanja saobraćaja već će se odvijati u posebnom režimu, radiće se i noću i presložiće se svaka kocka.

Kako je dodao, insistiraće na tome da izvođač o svom trošku uradi i biciklističku stazu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kockeTrg Republike
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • bambi

    To je trosenje i razbacivanje para koje je narod krvavo zaradio. Vesic mora da da ostavku u toku dana.

  • Anonimni

    Pa „mudri“ zamenice gradonacelnika toliko puta se slikali prilikom pocetka i izvodjenja radova i obilazili i „strucno“ nadgledali radove i kako da to niste primetili „da kocke ne odgovaraju za upotrebu svih kategorija gradjana“ Pa zar ste u tom lancu odlucivanja od projekta ,izbora izvodjaca,izvodjenja i nadzora svi budu takvi diletanti da se ne ukaze na to da nece odgovarati upotrebi. Da li je nesto idrugo u pitanju da je to nametnuto (kao i mnoga druga) resenje od nekompetentnih ? Ako je izvodjac uradio sve po projektu i specifikaciji iz Ponude zasto da On plati zamenu. Gde je bio nadzor i sta je isti potpisao i odobrio? Ako ste kako tvrdite „odgovorna vlas“ onda utvrdite odgovorne za propust i imenujte ih. Nije tu mali novac ( o vremenu da se i ngovori) ili je nesto drugo u pitanju,mozda su krive n“nezapamcene vremenske nepogode koje su zadesile Beograd. Mozda ste i Vi jedna od nepogoda kad dozvoljavate da Vam se desavaju takve stvari.