Zaposleni u kompaniji Hajneken posadili 500 sadnica u Zaječaru, Novom Sadu i Beogradu

Zaposleni u kompaniji Hajneken (Heinken) Srbija posadili su 500 sadnica drveća u Zaječaru, Novom Sadu i Beogradu, u okviru akcije „Posadi svoj hlad“.

Za svaku od tih sadnica kompanija je donirala po jednu dodatnu sadnicu za gradjane širom Srbije.

Sa posadjenih ukupno 1.000 sadnica Hajneken je omogućio uštedu 24 tone ugljen-dioksida godišnje, odnosno 720 tona ugljen-dioksida za period od 30 godina.

Zaštita životne sredine, smanjenje emisije uglen dioksida i očuvanje zelenih resursa i vode su prioriteti održivog poslovanja te kompanije, u okviru programa „Stvarajmo bolji svet“.

„U jesenjoj i prolećnoj akciji sadnje gradjanima je podeljeno 60.000 sadnica. Naš cilj je da u predstojećem periodu podelimo još 300.000 sadnica gradjanima i pomognemo da naša planeta postane zdravije mesto za život“, poručili su organizatori akcije „Posadi svoj hlad“ – NVO Zeleni razvojni centar i istakli da je Hajneken medju prvima podržao tu akciju.

Voda je veoma važan resurs u proizvodnji piva i njena balansirana upotreba je od izuzetne važnosti, a samo tokom poslednje decenije kompanija Hajneken Srbija je smanjila potrošnju vode u svom proizvodnom procesu za 75 odsto i, iz godine u godinu, nastoji da održi ovaj trend i još više doprinese očuvanju vodenih resursa.

Najveći deo iskorišćene vode se nakon procesa proizvodnje piva prečišćen vraća u prirodu, ali odredjena količina vode se u procesu proizvodnje piva gubi usled prirodnog procesa isparavanja. Uz pozitivan uticaj koje drveće ima u prečišćavanju vazduha i smanjenju emisije uglen dioksida, ono procesom transpiracije prirodi vraća značajnu količinu vode.

Kompanija Hajneken ima pivare Zaječaru i Novom Sadu i u poslednjih deset godina u Srbiju je investirala oko 200 miliona evra, od čega je u 2020. godini uložila oko 400.000 evra u društveno odgovorne projekte, uključujući donaciju od 100.000 evra za nabavku dodatnih respiratora za zdravstveni sistem i pomoć najugroženijima u borbi protiv virusa kovid-19, kao i 100.000 besplatnih obroka za ugrožene gradjane u saradnji sa Bankom hrane. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar