Zaštitnik gradjana pokrenuo postupak kontrole Centra za socijalni rad u Negotinu

Posle saznanja iz medija da je nad dvoje dece iz Negotina izvršeno krivično delo nedozvoljene polne radnje, Zaštitnik gradjana je pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad (CSR) u tom gradu, saopšteno je danas iz kancelarije Zaštitnika gradjana.

U saopštenju se navodi da po zahtevu, Centar za socijalni rad Negotin treba da obavesti Zaštitnika gradjana i da li se porodice ove dece nalaze na evidenciji tog centra, kao i da li je ranije bilo prijava, saznanja ili sumnji o eventualnoj zloupotrebi, nasilju ili zanemarivanju dece.

„Zaštitnik gradjana je iz medija dobio informacije da je počinilac ovog krivičnog dela uhapšen, ali je zbog postojanja mogućnosti ugrožavanja ili povrede prava i najboljih interesa deteta zatražio od CSR Negotin da mu u roku od 15 dana dostavi detaljan izveštaj o postupanju, merama i aktivnostima koje je preduzeo do sada“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • bambi

    Zasto zastitnik gradjana ne ode u Centar za socijalni rad u Obrenovcu i ne pogleda zasto radnici Centra dozvoljavaju mladoj mami da vec sedam godina ne dozvoljava sinu i ocu normalno vidjenje u skladu sa Privremenom merom koju je Osnovni sud u Obrenovcu doneo. Zasto ni na jedan podnesak od njih 30 koliko je otac uputio apsolutno nisu ni prstom mrdnuli, zasto nisu preduzeli odgovarajuce mere u cilju zastite prava deteta? Zasto nisu pozvali majku na razgovor i objasnili joj da mora da se postuje sudska odluka, zasto takvoj majci nisu do donosenja presude oduzeli starateljstvo i dete izmestili u poridicu kod oca? Zasto protiv takve majke nisu pokrenuli sudski postupak jer to je grubo krsenje roditeljskog prava? Zasto ni jedanput za sedam godina nisu izasli na teren da naprave izvestaj da se uvere da u kuci nema kanalizacije, da je elektroinstalacija trula u zidu, drvena ploca sa osiguracima vec gorela, da nema grejanja, da nema nikakvih primanja, da su dugovi astronomski, da u kuci zivi deda deteta koji je vec izvrsio nasilje nad detetom i da je jos 95 godine proglasen za mentalno poremecenu osobu? Zasto radnici centra nisu sud obavestili da je u kuci uzas, da sin pati za ocem za koga je neizmerno vezan. Zasto ni jedanput nisu izasli na teren gde bi se uverili da majka non stopo ostavlja naseg sina i danju i nocu, da ne kuva detetu nista, da je stalno u akloholisanom stanju? Zasto? Sta je ovde poenta price vise sa tim radnicima po Centrima za socijalni rad? Da po svaku cenu sudu daju misljenje da dete mora kod majke na starateljstvo i tacka? Ovo je diskriminacija kakvu svet nije video. Mlade mamice koriste ovu rupu u zakonu i cim zatrudne rasturaju brak da bi dosle do alimentacionih para koje shvataju kao svoju zaradu. Deca ih ne zanimaju. Cusnu decu u jaslice sa godinu i po dana, pa vrtic, pa produzeni boravak pa deda i baba…Vise po ceo dan po kaficima i diskotekama sa mnogobrojnim intimnim prijateljima grickajuci alimentacione pare. Sramota za Srbiju. Kakva Centar u Negotinu. Sve Cetnre redom treba procesljati pa lepo postaviti pitanje radnicima u Centru sta ste vi uradili po pitanju ovog ili onog deteta, zasta primate platu? Da nasoj deci oduzimate oceve? Je li zato sluze Cetnri. Sram da vas bude.