Zimska sluzba u BG u trećem stepenu angazovanja

BEOGRAD – Zimska služba JKP Beograd put trenutno je u pojačanom trećem stepenu angažovanja, kaže gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i ističe da je na terenu u dve smene aktivno 110 mašina na kojima dnevno radi 300 ljudi, prenosi Beoinfo.

„Za čišćenje snežnih padavina, za koje se na osnovu vremenske prognoze očekuje da će padati promenljivim intenzitetom u narednih 36 časova, angažovano je 80 velikih kamiona, 15 manjih multikar vozila i 15 građevinskih utovarnih mašina. Ekipe ove službe rade 24 časa dnevno, u dve smene po 12 časova“, navodi Radojičić.

Stanje na terenu je, prema njegovim rečima, pod kontrolom, a zimska služba je prisutna na svih 14 baza u svim gradskim opštinama.

„Saobraćajnice prvog prioriteta moraju biti potpuno čiste 4 sata od prestanka padavina. Od 2.375 kilometara saobraćajnica koje održava JKP ‘Beograd put’, oko 80 odsto, odnosno 1.900 kilometara su saobraćajnice prvog prioriteta“, objašnjava gradonačelnik i dodaje da se na nadmorskoj visini preko 300 metara, na Avali i Kosmaju, očekuje 15 centimetara snega, ali, dodaje, ne na kolovozima.

Gradske službe imaju na raspolaganju 16.000 tona soli i 2.000 tona kamenog agregata, što je, ističe Radojičić, dovoljno za celu zimu i poručuje da građani nemaju razloga za brigu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar