Zimski fest u Studentskom parku

BEOGRDA – U Studentskom parku počeo je trodnevni „Zimski fest“, na kojem je poklone dobilo tridesetoro dece sa smetnjama u razvoju iz humanitarne organizacije „Dečje srce”.

Paketiće je podelio zamenik direktora Kancelarije za mlade Nemanja Marković, a predsednik skupštine grada Nikola Nikodijević kazao je da je ovo prva godina da se u Studenskom parku organizuje manifestacija „Zimski fest“ te da je taj park izuzetno dobra lokacija za organizaciju ovakvih događaja.

„Kancelarija za mlade odlučila je da napravi festival koji će trajati tri dana. Ovo je pre svega podrška domaćim preduzetnicima koji posluju na teritoriji Grada Beograda, zato imamo i ovaj prodajni market u pozadini“, rekao je Nikodijević.

On je dodao da je najveći deo festivala posvećen upravo najmlađima.

„Zato su ovde organizovane priredbe za najmlađe, Deda Mraz i podela paketića, a za one nešto starije na bini će biti organizovani koncerti manje poznatih beogradskih bendova. Trudili smo se da ovde bude sadržaja i za najmlađe i najstarije, da svako može da dođe, da se lepo provede, nešto kupi i posluša dobru muziku. Nadam se da će ovo postati tradicionalan festival u Beogradu“, rekao je predsednik gradskog parlamenta.

Osim kulturno-zabavnog karaktera, manifestacija ima za cilj i promociju preduzetništa mladih Beograda u vidu prodajnog marketa gde su izloženi proizvodi domaće radinosti, promociju umetničkih zanata i pratećih proizvoda, zatim stvaralaštva mladih u vidu ručno pravljenog nakita i sličnog aksesoara.

U okviru muzičkog programa održavaju se nastupi beogradskih mladih di-džejeva, kao i bendova pop-rok žanra, a za najmlađe posetioce – klovnovi, Deda Mraz i drugi animatori,a biće organizovana i podela preko 200 paketića za decu sa smetnjama u razvoju i ostale mlade sugrađane koji su štićenici domova za decu bez roditeljskog staranja i drugih ustanova socijalne zaštite.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar