Abazović: Ispunjen cilj- DPS poražen, SDP nestao s pol. scene

NIKŠIĆ – Lider koalicije „Crno na bijelo“ Dritan Abazović izjavio je sinoć da je na izborima u Nikšiću ispunjen cilj – Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Đukanovića je poražena, a Socijaldemokratska partija Crne Gore (SDP) nestala sa političke scene.

Abazović je rekao da je zadovoljan kako su protekli izbori za njihovu platformu, prenosi RTCG.

„U svim napadima uspeli smo da sačuvamo birače i malo poboljšamo rezultat. Pokazali smo da smo stranka satkana od čelika i da je učvršćeno naše biračko telo“, rekao je Abazović.

Abazović je čestitao pobednicima na lokalnim izborima u Nikšiću, ocenivši da su građani zaslužili da ih predstavlja drugacija vlast.

„Važno je da se birači okrenu progresivnim snagama i Crnu Goru dožive na drugačiji nacin“, poručio je Abazović.

Lider koalicije „Crno na bijelo“ rekao je da svi treba da budu posvećeni boljem standardu građana i boljoj distribuciji pravde.

– Prema podacima Centra za istraživanje i monitoring (CeMI), na osnovu 100 odsto obrađenih glasova, Evropski tim za Nikšić okupljen oko DPS Mila Đukanovića osvojio je 40.4 odsto glasova, odnosno 18 mandata na danas održanim lokalnim izborima u Nikšiću.

Prema tim podacima, koaliciju Za budućnost Nikšića okupljenu oko Demokratskog fronta podržalo je 25,9 odsto birača, što znači da je njoj pripalo 11 mandata, a Mir za našu naciju osvojio je 23,2 odsto glasova, odnosno 10 mandata.

Koalicija Crno na bijelo dobila je 4,5 odsto glasova, a Narodni pokret Miodraga Dake Davidovića 3,3 odsto glasova.

Crno na bijelo i Narodni pokret dobili su po jedan mandat, navode podgoričke Vijesti.

SDP je ispod cenzusa sa 2.6 odsto glasova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar