Abazović: Ja sam premijer koji donosi teške odluke

PODGORICA – Predsednik crnogorske vlade Dritan Abazović optužio je danas Demokratsku partiju socijalista (DPS) Mila Đukanovića da preko dela svojih medija koji, kako je rekao, „imaju fašisticku notu“ pokušava na svaki način da uruše imidž Crne Gore, jer nisu ni pomišljali da će neko ko je iz manjinskog naroda da se bavi ključnim problemima države.

Abažović je rekao da DPS-u od prvog dana smeta to što je pripadnik manjinskog naroda na čelu vlade.

„Ne znam da li ćete me okarakterisati kao evropskog, bivšeg, ovakvog ili onakvog premijera. Ja sam premijer koji je donosiio teške odluke, zaštitio nacionalne interese, sačuvao spoljnu politiku, ali i doneo tešku odluku da me vi (DPS) podržite da budem premijer“, rekao je Abazović u parlamentu.

Poslanicima je poručio da danas mogu da se ujedine svi u mržnji, ali da je nit između ljubavi i mržnje tanak.

„Sledeći put ujedinite se u ljubavi, ja ću biti zadovoljan, ujedinite se u ljubavi i progresu, a ne mržnji, da razgovaramo oko realnih stvari a ne o halucinacijama, to je evropski put, kada se jednom budemo ujedinili oko tih pitanje sva druga pitanja će se rešavati lako“, rekaoj e.

U atmosferi linča, kazao je, teško voditi državu.

„Navijam da moj naslednik vodi državu u povoljnoj atmosferi“, rekao je Abazović.

Šef poslaničke grupe DPS je Abazoviću odgovorio da se bavi manipulacijama i da se, kako je kazao, krije iza Temeljnog ugovora.

Živković je uveren da će Abazovićeva vlada danas pasti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar