Abazović: Nova vlada će raditi na suzbijanju ruske agresije

PODGORICA – Mandatar za sastav nove vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je da će ukoliko se formira, nova izvršna vlast doneti nekoliko odluka kojim će pružiti, kako se navodi, „još snažniju podršku saveznicima u cilju suzbijanja ruske agresije“.

To je saopšteno iz Vlade Crne Gore posle razgovora Abazovića sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, američki diplomata je kazao da Crna Gora može računati na pomoć SAD.

Abazović i Eskobar razmenili su mišljenja o dosadašnjim dešavanjima u Ukrajini i potencijalnim budućim aktivnostima radi sankcionisanja Rusije zbog napada na Ukrajinu.

Saglasili su se da je trenutno od presudne važnosti da zemlje Zapadnog Balkana pokažu veliku odlučnost u odbrani civilizacijskih vrednosti i stanu do kraja jedinstveno uz svoje EU i NATO saveznike.

„Crna Gora je spremna da proširi opseg sankcija kako bi do kraja ispratila spoljnu politiku EU. Pratićemo situaciju sa ruskim oligarsima i preuzeti sve mere u skladu sa zakonom ukoliko budu dolazili u Crnu Goru. U cilju očuvanja stabilnosti i celokupne bezbednosti zemlje, sprovodimo aktivnosti u cilju suzbijanja malignih uticaja u Crnoj Gori, što je prethodno rezultiralo proterivanjem jednog ruskog diplomate od strane Ministarstva spoljnih poslova. Pored humanitarne i finansijske pomoći, neće izostati ni pomoć u vojnoj opremi, čim se okončaju unutrašnje procedure u Crnoj Gori“, istakao je Abazović.

Razgovoru Eskobara i Abazovića, prisustvala je i amabasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar