Abazović sumnja da će vlada danas uvesti sankcije Rusiji

PODGORICA – Potpredsednik odlazeće crnogorske vlade i mandatar Dritan Abazović izrazio je sumnju da će danas vlada doneti odluku o sankcijama Rusiji i ponovo najavio da će Crna Gora ubrzo dobiti novu vladu koja će biti manjinska, a ne tehnička.

Abazović je novinarima rekako da premijer Zdravko Krivokapić želi da se formira koordinaciono telo za sprovođenje sankcija, „ali da sankcije treba prvo da se uvedu“.

Dodao je da vlada odlukom o sankcijama treba da obuhvati „neke medije u kontekstu dezinformacija“, te da toga „do sada nije bilo.“

„Prošli su beranski izbori. Sad je šansa da se donese odluka ali ako žele na taj način da je donesu, neću glasati za to. To je dalje blamiranje države“, poručio je Abazović.

Govoreći o manjinskoj vladi, Abazović je, prenose podgoričke Vijesti, rekao da je jedan razgovor imao jutros i da su „jako blizu rjšenju i predstavljanju nove vlade“.

„Dobio sam mandat da sastavim manjinsku vladu, ne tehničku. Ako još neko želi da nam se pridruži nije kasno. Ne želim da postavljam rokove, ne mogu da budem nadležan za delovanje političkih partija u parlamentu. Što se mene tiče sutra ujutro može biti sednica. Rekao sam kad sam dobio mandat da ću biti spreman za 14 dana i bio sam spreman. Ja sam svoj posao završio i nadam se da će Crna Gora jako brzo dobiti vladu“, kazao je Abazović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar