Abazović: Uhapšenaje desna ruka Milivoja Katnića

PODGORICA – Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović komentarisao je današnje hapšenje specijalnog tužioca Saše Čađenovića i poručio da je uhapšena desna ruka Milivoja Katnića.

Katnić je bivši glavni specijalni državni tužilac, koji je tu dužnost obavljao od 2015., a Abazović: Uhapšena desna ruka Milivoja Katnića, a Tužilački savet ga je razrešio ove dužnosti 17. februara ove godine, većinom glasova.

Abazović je pozdravio akciju hapšenja Čađenović i istakao da „nije uhapšen bilo kakav specijalni tužilac, već desna ruka Milivoja Katnića“.

„Možda postoji blagi skepticizam kod građana, ali sve što je rečeno i obećano iz dana u dan se dešava. Razlika između ovoga jutrošnjeg i drugih hapšenja jeste da imamo konačno ljude iz iste institucije prema kojem se sprovodi zakon. To do sada nije bio slučaj“, rekao je Abazović u Pljevljima.

Konstatovao je da je nakon hapšenja bivše predsednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, uhapšen i Čađenović.

„Nakon Vesne Medenice, stigosmo i do Čađenovića. Oni koji se nadaju da će ih zaobići ruka pravde, nade su im sve manje. Građani treba da budu relaksirani, mi nastavljamo agendu borbe protiv kriminala i korupcije i pružamo punu podršku institucijama sistema i svim časnim ljudima unutar sistema“, naveo je Abazović.

Poručio je da će Crna Gora „ili biti pravna država ili ništa“.

„Siguran sam u pobedu pravne države i verujem da je Crna Gora na dobrom putu, da konkretnom isporukom rezultata to demonstrira i na taj način ubedi domaću i međunarodnu javnost da smo zaista na pravom putu“, zaključio je premijer.

Čađenović je uhapšen zbog sumnje da je na funkciji koju je obavljao stvarao kriminalnu organizaciju i više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar