Advokat: Abdeslam želi izručenje u Francusku, nije znao za napade u Briselu

Jedini preživeli izvršilac terorističkih napada u Parizu Salah Abdeslam neće se protiviti izručenju Francuskoj, izjavio je danas njegov advokat Sven Mari.

Mari je rekao da Abdeslam želi da što hitnije bude izručen u Francusku, ali da je zatražio odlaganje izručenja na mesec dana dok prouči obiman dosije predmeta, navodi agencija AP.

On je neposredno posle hapšenja izjavio da njegov klijent nipošto ne želi da bude izručen Francuskoj koja ga potražuje zbog terorizma.

Glavni osumnjičeni za terorističke napade u novembru u Parizu, Salah Abdeslam, koji je uhapšen 18. marta u Briselu, prema rečima advokata nije bio „upoznat“ s napadima u utorak u Briselu u kojima je stradala 31 i povredjeno 300 ljudi.

Na pitanje novinara da li je njegov klijent znao za napade u Briselu, Mari je kratko odgovorio da Abdeslam „nije bio bio upoznat s tim“.

Mari je dodao da će Abdeslam saradjivati s istražiteljima.

Abdeslam i još jedna osoba povredjeni su u petak prilikom hapšenja u briselskoj četvrti Molenbek, pretežno naseljenoj muslimanskim doseljenicima iz Maroka i gde je i on sam odrastao.

U tri policijske akcije uhapšeno je ukupno pet osoba.

Posle ukazane lekarske nege zbog rane na nozi, Abdeslam je poslat u zatvor u Brižu, na severozapadu Belgije gde se nalazi u visoko obezbedjenom delu te ustanove.

U terorističkim napadima 13. novembra u francuskoj prestonici poginulo je 130 ljudi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar