Advokati Eksona: Svrha lažnog imena efikasnost, ne tajnovitost

Advokati koji zastupaju kompaniju „Ekson mobil“, za koju je aktuelni državni sekretar Reks Tilerson radio kao izvršni direktor, naveli su u pismu upućenom njujorškom sudu da nema ništa pogrešno u tome što je on koristio lažno ime prilikom razmene imejlova sa svojim kolegama.

Državni tužilac Njujorka Erik Šnajderman, koji istražuje da li je kompanija Ekson obmanula akcionare i javnost o klimatskoj promeni.

On je poslao pismo sudiji u ponedeljak u kome je optužio Ekson da nije otkrio drugo ime koje je koristio Tilerson i sadržaje imejlova.

Tilerson je koristio imejl sa drugim imenom dok je bio izvršni direktor kompanije Ekson da šalje i prima informacije vezane za klimatsku promenu, kao i druge teme.

Advokati navode da je imejl adresa sa drugim imenom za cilj imala da Tilersonu prioritetne poruke stižu na vreme, nasuprot svim dnevnim imejlovima koje prima izvršni direktor.

„Svrha je bila efikasnost, ne tajnovitost“, saopštavaju advokati, rekavši da ne bi postojala nikakva referenca o Tilersonu da su te komuninacije zaista trebale da budu tajne.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Eksonreks tilerson
Komentari (0)
Dodaj komentar