AEM odbio zahtev SDP da onemoguci emitovanje Hepi tv u CG

PODGORICA – Povodom poziva opozicione Socijaldemokratske partije (SDP) da Agencija za elektronske medije (AEM) hitno onemogući emitovanje programa Hepi televizije, iz te agencije su saopštili da uređuju prava, obaveze i odgovornosti emitera i operatora u skladu sa Zakonom o elektronskim medijima na način koji ne predstavlja cenzurisanje ili neprimereno ograničenje slobode izražavanja.

Oni ističu da se uređivanje odnosa u oblasti usluga audio-vizuelnih medija (AVM) zasniva na načelima slobode, profesionalizma i nezavisnosti.

„Zakonom je propisano da Crna Gora obezbeđuje slobodu prijema i reemitovanja AVM usluga iz država članica Evropske unije i drugih evropskih država potpisnica Evropske konvencije o prekograničnoj televiziji“, navodi se u saopštenju AEM-a.

Podsećaju da je Savet Agencije, u februaru 2020. godine, doneo odluku da na tri meseca ograniči remitovanje pojedinih programskih sadržaja koji se emituju u okviru televizijskih programa televizija Hepi i Pinka iz Srbije.

„Razlog za ovu odluku su sadržaji navedenih televizija u kojima su se promovisali mržnja, netrpeljivost i diskriminacija prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti…“, stoji u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar