Agresivni stav Rusije neće zastrašiti EU

BRISEL, 9. februara ( Tanjug) – Predsednik Evropskg saveta Šarl Mišel staviće odnose s Rusijom na dnevni red sastanka lidera EU, najavljeno je danas u Briselu i ističe da Unija neće biuti zastrašena agresivnim stavom Moskve.

U Mišelovom kabinetu navode da su konsultacije predsednika s liderima EU o budućim odnosima sa Rusijom u toku i da šef diplomatije EU Žosep Borelj ima punu podršku za svoj rad.

Portparol predsednika Evropskog savata naglašava da EU ostaje jedinstvena u zahtevu za puštanje na slobodu ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, a da Šarl Mišel osuđuje proterivanje trojice EU diplomata.

”EU neće biti zastrašena”, navodi potaprol predsednika Evropskog saveta.

U Evropskom savetu ocenjuju da agresivni ruski stav, pokazan tokom posete Borelja Moskvi, pokazuje da ”Rusiju ne zanima dijalog” čak ni u onim oblastima u kojima bi saradnja mogla biti od obostranog ili globalnog interesa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Ćupričanin

    Licemernost Evropljana će verovatno prestati tek kad im Rusi zaprete „trovanjem“ i hapšenjem evropskih bitangi koje to zaslužuju-ili da više ne obraćaju pažnju na unutrašnju politiku Rusije,ako ne žele „nevolju“..!! Taj zapad prebija neistomišljenike vlasti i deli otkaze učesnicima protesta,dok za sličnu represiju nas „istočnjaka“-prepoznaje „gušenje demokratije“ i uvodi razne sankcije,more marššš…stoko okupatorska !!

  • Pera

    Za neverovati je kako lideri EU vrše zamenu teze, ono što u njihovim državama nije dozvoljeno misle da je dozvoljeno da rade u Rusiji, mešaju se u njihove unutrašnje stvari, organizuju opoziciju aktuelnoj vlasti, mešaju se u izbore, optužuju bez dokaza, uvode sankcije…Krajnje licemerna i podanička politika EU, žalosno.