ALARMANTNO: U Evropu stiže novi arktički talas, čeka nas HAOS

Snežno nevreme i lavine poslednjih nedelju dana stvaraju velike teškoće u Evropi, najpre u Austriji i Nemačkoj i odneli su 26 života.

A prema prognozama koje je objavio Severe Weather Europe, kraj ekstremnim zimskim padavinama još se ne nazire. U istočnu i središnju Evropu stiže novi arktički talas koji će doneti vrlo hladan vazduh, novi obilan sneg i snežne oluje u Alpima.

Zbog toga će u Austriji danas u nekim delovima pasti još dva metra snega.

„Velika snežna oluja kreće se prema severnim Alpima, posebno u delu severne i zapadne Austrije, južne Nemačke i istočne Švajcarske. Iako je u velikom broju tih regija već napadalo između 350 i 500 cm snega, očekuje se još najmanje 100 do 120 cm svežeg snega do utorka ujutro. Po život opasne situacije s pretnjom velikih lavina povećaće se nakon što napada još snega“, upozorava Severe Weather Europe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

arktički talas
Komentari (6)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Nas „cakaju“ poplave … Koje ce , naravno .opet „da iznenade neke „…

  • Anonimni

    A da li je obavezna zimska oprema preko Alpa?

  • Anonimni

    Pa zar nije globalno zagrevanje?

  • MadS

    Kako dokle? Moraju da daju ovakve naslove da bi dobili što više klikova (čitaj poseta) stranici. Veći broj klikova, veća cena oglasnog prostora…valjda je malo jasnije zašto su ovakvi naslovi, nije bitna vest već klik 😀

  • Aleksandar

    Kako to NAS ceka? Mi nismo deo *zapadne Austrije, južne Nemačke i istočne Švajcarske*. Dokle vise ovakvi budalasti naslovi?

    • Anonimni

      Prema svecu i tropar… u skladu sa likom i delo…