Albanci palili srpsku zastavu u Ženevi (video)

Albanci sa Kosova i Preševa zapalili su u Ženevi srpsku zastavu zbog hapšenja bivšeg komandanta OVK i nekadašnjeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja u Francuskoj po poternici Srbije.

Agencija „Preševa Jone“ prenosi da je u Ženevi srpska zastava spaljena od strane albanskih imigranata sa Kosova i Preševa.

Na snimku se vidi kako dva lica pale srpsku zastavu, koju su sami nacrtali i na kojoj ćirilicom stoji ispisano „Srbija“.

Nakon prvih poteškoća da je zapale dolivaju zapaljivu tečnost kako bi brže izgorela.

Francuski sud u francuskom gradiću Kolmar je Haradinaja juče pustio uz kauciju, oduzevši mu pasoš i naloživši mu da se dva puta nedeljno javlja nadležnoj policijskoj upravi, da na slobodi čeka odluku na zahtev Srbije za njegovo izručenje.

Albanci su proteklih dana u više gradova, od Njujorka do Beča,demonstrirali protiv hapšenja Haradinaja, a šef srpske diplomatije Ivica Dačić, na osnovu dobijenih upozorenja, ukazao je da bi moglo doći do napada na diplomatsko-konzularna predstavništva Srbije.

Srbija je pre dva dana poslala Francuskoj zahtev za izručenje Haradinaja, a juče je prosledila i dopunu zahteva sa pratećom dokumentacijom i novim dokazima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Albancizeneva
Komentari (0)
Dodaj komentar