Albanska lista neće bojkotovati sednice Skupštine CG

PODGORICA – Poslanici Albanske liste u Skupštini Crne Gore neće bojkotovati rad parlamenta, jer smatraju da je parlament najbolja arena za političku bitku, sučeljavanje mišljenja i zastupanje interesa te manjnske zajednice, izjavio je poslanik Albanske liste Genci Nimanbegu.

Nimanbegu je za podgorički Dan rekao da odluku dela opozicije, među kojima je najuticajnija DPS MIla Đukanović, o bojkotu razume „kao signal da se na stanje u Crnoj Gori gleda kao na alarmantno“.

“To je njihov pokušaj da o tome pošalju poruku i domaćoj i međunarodnoj javnosti. Mi iz Albanske liste još uvek cenimo da je parlament najbolja arena za političku bitku, sučeljavanje mišljenja i zastupanje interesa naše zajednice”, kazao je Nimanbegu.

On je dodao da je njegova stranka Forca i u prethodnom mandatu izabrala parlament kao mesto za dijalog.

“I tada je bilo ponuda za ulazak u tadašnju vladu, što smo prepustili tadašnjim koalicionim partnerima, jer zastupanje naroda shvatamo ozbiljno i odgovorno”, istakao je Nimanbegu.

Demokratska partija socijalista (DPS) i još neki opozicioni poslanici već devet dana ne učestvuje u radu Skupštine i svih njenih tela.

Kada su doneli takvu odluku, oni nisu rekli do kada će bojkovati parlament s obzirom na to da je na dnevnom redu prvog redovnog zasedanja, koje je u toku, i zahtev premijera za opoziv ministra prave Vladimira Leposavića, koji su zdušno podržali ali i predlog nove rezolucije o Srebrenici, tema koju je u parlamentu pokrenuo DPS, nakon 30 godina njihove vladavine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar