Ambasador SLO u narodnoj nošći kod Dodika

SARAJEVO – Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik primio je danas akreditive ambasadora Slovenije u BiH Damijana Sedara, koji je tom prilikom istakao da je zvanična Ljubljana dčvrsta zagovornica napretka Bosne i Hercegovine na njenom putu ka EU.

Ambasador Sedar, koji je na predaju akreditiva došao obučen u slovenačku narodnu nošnju, rekao je da će Slovenija nastaviti da se zalaže za ubrzanje procesa proširenja Evropske unije u regionu, a posebna pažnja predsedavanja biće usmerena ka Bosni i Hercegovini.

On je rekao da će Slovenija, kao predsedavajuća, nastojati da radi na socijalno-ekonomskom jačanju regiona i na promociji sektorske integracije država regiona u EU, kao što su infrastruktura, transport, energetske veze, istraživanja, dekarbonizacija, digitalizacija, kibernetska bezbednost i pozitivna perspektiva za mlade.

Sagovornici su složni da su odnosi Bosne i Hercegovine i Slovenije tradicionalno prijateljski i bez otvorenih pitanja koja bi otežavala saradnju dveju država.

Dodik je ambasadoru Sedaru poželeo uspešan četvorogodišnji mandat, saopšteno je iz Predsedništva BiH.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar