Američki senator pozvao Ruse da ubiju Putina, oglasila se i ruska ambasada

Američki senator Lindzi Grejem, republikanac koji u Senatu SAD predstavlja Južnu Karolinu, suludom porukom na društvenoj mreži poziva građane Rusije da liše života ruskog predsednika Vladimira Putina.

Grejem je na Tviteru pitao da li u Rusiji postoji Brut ili uspešnija ruska verzija pukovnika Štaufenberga koji je pokušao atentat na Hitlera.

„Jedini način da se ovo završi je da neko makne tog tipa. Učinićete uslugu sebi i celom svetu,“ napisao je Grejem.

Ubrzo mu je na Tviteru odgovorio kolega republikanac, senator Ted Kruz, koji je napisao da se radi o izuzetno lošoj ideji.
„Upotrebimo masivne ekonomske sankcije, bojkotujmo rusku naftu i gas, i omogućimo Ukrajincima da dođu do oružja i odbrane se sami. Ali nemojmo pozivati na ubistvo šefa države“, poručio je Kruz.

Ambasada Rusije traži da SAD osude izjavu senatora Grejema

Ambasada Rusije u Vašingtonu zatražila je od SAD da zvanično objasne i osude izjavu senatora Lindzija Grejema o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

„Tražimo zvanično objašnjenje i oštru osudu zločinačkih izjava tog Amerikanca“, saopštila je ambasada Rusije na Fejsbuku.

Prema oceni ruskog ambasadora Anatolija Antonova, Grejemova izjava je neprihvatljiva i nečuvena, prenosi RIA Novosti.

„Radijus rusofobije i mržnje u SAD prema Rusiji prelazi sve granice. Nemoguće je poverovati da senator zemlje koja svoje moralne vrednosti propoveda kao “zvezdu vodilju“ za čitavo čovečanstvo, može sebi da dozvoli da poziva na terorizam kao način za postizanje ciljeva Vašingtona na međunarodnoj sceni“, ocenio je Antonov.

Dodao je da se plaši za sudbinu SAD, na čijem su čelu, kako je naveo, „tako neodgovorni i neprofesionalni političari“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

američki senatormoskvaputinsad
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Što reći za ovakve ograničene umove. Nije im smetalo što je amerika ratovala od postanka do danas.Njihove vođe su krivci za smrt više miliona ljudi..

  • Anonimni

    Ha ha ha ha koja nemoć, 😄😄volim ovo da vidim, zašto ne inervenisu kao po nama što su.

  • kome

    svaka cast izuzecima, ali vecina kauboja su kao i sam senator