„Amerika je u Siriji ubila par stotina Rusa, ali Putinu poruka još nije dovoljno jasna“

Kandidat za novog državnog sekretara SAD Majk Pompeo izjavio je da je pre nekoliko sedmica u Siriji ubijeno nekoliko stotina ruskih vojnika.

On je to rekao prilikom svog govora u Kongresu, ali nije precizirao o kojem incidentu u Siriji je reč.

„Pre nekoliko nedelja ruske snage su se susrele sa jednakim po snazi protivnikom usled čega je nekoliko stotina ruskih vojnika poginulo“, istakao je američki državni sekretar.

Iako je prema njegovom mišljenju, Amerika bila stroga prema Moskvi, navodeći nedavne sankcije i proterivanje desetine ruskih diplomata kao primer, Pompeo je rekao da Vladimir Putin „još nije dobio poruku dovoljno jasno i moramo da nastavimo da radimo na tome.“

Pompeo je govorio i o tome kakve sankcione mere je američka administracija do sada uvela protiv Moskve.

„Pored toga, trenutna administracija revidirala je nuklearnu strategiju zemlje, čime je Rusija upozorena da će američke snage za obuzdavanje u Siriji biti pojačane“, dodao je.

Podsetimo, sredinom februara pojedini američki mediji preneli su informaciju da su pripadnici ruskih snaga poginuli tokom napada međunarodne koalicije predvođene SAD, ali šef Pentagona Džejms Matis tada je rekao da ne raspolaže informacijama o tome.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Majk Pompeorusijasad
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Koka

    Moze malo Pompeo da ga pompusi Putinu

  • Anonimni

    Obican i dokazani klovn i idiot. Nazalost takvi su u americi i drugde na vlasti . Cak i da je to tacno (ozbiljna sumnja) nebi se o tome tako slavodobno govorilo. Kauboji ostaju kauboji. Nazalost i neki iz Evrope -koji su ih proterali kao kriminalce je sada prate u stopu i kevcu zajedno sa njima. Svet su uvek upropastavale budale.

  • Dragan

    Da nisu to bili „Rusi“, što nose „crne zastave“ i viču „Alahu akbar“….?! I njih zovu „Rusi“, valjda zbog pasoša…?!

  • Miron

    A koliko je vaših i britanskih specijalaca, zajedno sa teroristima, likvidirano, TO NE KAŽEŠ, Pompeo !!!