Amerika preti neposlušnim državama: Bićete kažnjeni

Američke vlasti će bez kolebanja preduzeti kaznene mere prema onim državama koje prekrše sankcije prema Rusiji, uvedene na osnovu Zakona o borbi protiv protivnika Amerike putem sankcija, saopštio je predstavnik Stejt departmenta ruskim novinarima.

– Mi u potpunosti poštujemo Zakon o borbi protiv protivnika Amerike putem sankcija, kako je i propisao Kongres, i bez kolebanja ćemo uvesti sankcije svakoj državi ili licu koje naruši taj zakon – rekao je američki diplomata, odgovarajući na pitanja ruskih novinara koje mogu biti dalje poluge pritiska Vašingtona na Moskvu.

Ministarstvo finansija SAD je odbilo da saopšti kako taj resor namerava da nastavi politiku sankcija prema Rusiji.

– Ministarstvo finansija ne govori unapred o sankcijama niti daje komentare o svojim mogućim odlukama – navelo je Ministarstvo.

Sankcije su stupile na snagu još 29. januara, saopštio je ranije Stejt department. Tamo se navodi da će pretnja njihove primene sama po sebi naterati treće zemlje i lica da prestanu da sarađuju sa ruskim vojnim sektorom. Kongres je ovaj pristup nazvao „naivnim i nedopustivim“.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

sadstejt departmant
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Slavko Milosavljevic

    Ako su SAD donijele zakon o sankcijama Rusiji, to je njihova stvar i njihovo pravo. Ali to je njihova unutrasnja stvar! Kako je moguce da jedna zemlja uvede zakon o sankcijama drugoj zemlji i onda taj zakon treba da vazi i za druge zemlje?!!! Da li u stvari SAD misle da su oni UN? Kada UN uvede sankcije nekoj zemlji onda se sve clanice UN moraju toga pridrzavati! Ali, SAD ipak nisu UN!!! Ipak, oni se ponasaju kao UN! Jeste da imaju vojnu silu i na nju se oslanjaju kada kaubojskim metodama zele da nametnu svoj interes drugim drzavama. Ali, gospodo Amerikanci, ipak niste jedini koji na ovoj Zemlji imaju vojnu silu!!! Da li ovim vasim zakonom kojeg namecete i drugim zemljama, u stvari plasite vrane?!!!