Anketa: Da li su Amerikanci uopšte čuli za bombardovanje Jugoslavije ’99?

Većina Amerikanaca nikada nije čula da je avijacija NATO-a bombardovala Jugoslaviju 1999. godine, pokazuju rezultati ankete „Sputnjik. Mišljenja“.

U okviru istraživanja, sociolozi su pitali stanovnike Sjedinjenih Država da li su čitali ili slušali o bombardovanju NATO-a Jugoslavije.

Prema rezultatima ankete, 54 odsto ispitanika je negativno odgovorilo, dok je pozitivan odgovor dalo samo 26 odsto njih. Dvadeset odsto učesnika ankete nije moglo dati jasan odgovor.

Najstarija u Francuskoj međunarodna kompanija za istraživanje IFop napravila je anketu u SAD u periodu od 2. do 15. oktobra, na zahtev Sputnjika. U njoj je učestvovala 1001 osoba, starija od 18 godina.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

amerikanciNATO bombardovanje
Komentari (7)
Dodaj komentar
  • Vlah

    Da Ameri su culi za bombardovanje Jugoslavije kad su iz Beograda polecali avini na Sloveniju Hrvatsku Bosni i Hercegovinu Kosovoda razaraju i ubijaju neduzan narod.

  • AA ( americki alah)

    njih uopste ne interesuje svet dokle god imaju jeftino smece. Zive parazitski na racunb celog sveta, i sutra kada dodje dan da plate racune, nece moci da se prave englezi i kazu kako nisu nista znali, kako je to sve politika, i blabla. Oni su pasivni saucesnici zlocina, njihove vlade. A bogami, njihovo mentalno, kao i fizicko zdravlje je prilicno sumnjivo

  • Anonimni

    U Americi se smatra NATPROSJEČNO OBRAZOVANIM onaj koji zna GDJE je Evropa

  • Anonimni

    Culi su culi i videli SNN polovina amera gleda nek ne lazu!

    • Anonimni

      Koliko znam 1999 godine nije bilo Jugoslavije, vec je bila Srbija i Crna Gora, bombardovana je Srbija a ne Jugoslavija,

      • Sreten

        Pošto ti tako dobro znaš možeš biti profesor ovim Amerima.S R Jugoslavija je postojala do 2003 godine i to lako možeš provjeriti ali ne znaš. Tako da bolje ne lupetaj.

    • Anonimni

      Bombardoavan je Srbija 1999, a ne Jugoslavija, tada je bila Srbija i Crna Gora u zajednistvu, pitam se zasto vise nisu zajedno Srbija i Crna Gora.