AP: Najmanje 12 američkih vojnika poginulo u Kabulu

KABUL – Najmanje 12 pripadnika američke vojske poginulo je u smrtonosnim napadima u Avganistanu, uključujući 11 marinaca i jednog mornaričkog lekara, javlja AP pozivajući se na dvojicu američkih zvaničnika.

Zvaničnici kažu da je jedan broj američkih vojnika ranjen i upozoravaju da bi se taj broj mogao povećati, jer informacije još stižu i pokušavaju da utvrde tačan broj žrtava.

Portparol američkog Pentagona Džon Kirbi potvrdio je ranije danas da je eksplozija u Kabulu, blizu aerodromskog ulaza Ebi gejt, bila deo složenog napada koji je rezultirao smrtnim slučajevima i da je najmanje još jedna eksplozija bila kod obližnjeg hotela Baron.

„Možemo da potvrdimo da je eksplozija kod Ebi gejta deo složenog napada koji je rezultirao brojnim američkim i civilnim žrtvama“, napisao je Kirbi na Tviteru, prenosi Rojters.

Svetski mediji i dalje objavljuju različite informacije o broju žrtava eksplozija koje su se danas dogodile u Kabulu.

Kako navodi „Avganistan tajms“, prema poslednjim informacijama broj žrtava porastao na 15, preneo je TAS S.

Prema ranijim podacima drugih medija, u dve eksplozije koje su danas pogodile Kabul poginulo je 13 osoba dok je povređeno 70. Američka administracija veruje da je za danasnje smrtonosne napade ispred aerodroma u Kabulu odgovorna teroristička organizacija Islamska država, njen ogranak Islamska država ISIS-K, koja deluje u Avganistanu i smatra se radikalnijom od talibana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar