Austrijska policija sprečila mogući teroristički napad u Beču!

Hapšenje Austrijanca albanskog porekla osumnjičenog za pripremanje terorističkog napada u Beču sprečilo je bombaški napad koji je trebalo da se dogodi veoma brzo, saopštio je danas generalni direktor za javnu bezbednost Konrad Kogler.

On je u izjavi austrijskom radiju „Oe1“ kazao da postoje naznake da je napad bio planiran da se dogodi veoma brzo.

Kogler je preneo da je proteklih sati sprovedeno više pretresa stanova, pri čemu je zapljenjena oprema kao što su mobilni telefoni, koji će biti analizirani.

Dalji pretresi, kao i hapšenja su mogući, dodao je on ukazujući da to zavisi od saznanja koja će se dobiti na osnovu analize zaplenjenih predmeta i saslušanja osumnjičenog.

Bomba u podzemnoj železnici bila je jedan od mogućih scenarija, kazao je Kogler.

Austrijska policija uhapsila je juče u 10. bečkom okrugu osamnaestogodišnjeg Austrijanca albanskog porekla, za kojeg tvrdi da je planirao teroristički napad u Beču.

On je, prema dokumentima policije, u Nemačkoj napravio eksplozivnu napravu, koju je doneo u Beč i sa kojom je planirao da izvrši napad.

Policija ističe da se radi o radikalizovanom islamisti, koji je imao kontakte sa islamističkim krugovima.

Ministar odbrane Hans Peter Doskocil ocenio je da je hapšenje osumnjičenog dokaz da je Austrija spremna, ali i da ne postoji apsolutna bezbednost.

„Terorizam je dospeo u Evropu“, podvukao je Doskocil podsećajući da su vlasti na ovakve situacije upozoravale.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

becterorizam
Komentari (0)
Dodaj komentar