Avion se zapalio na aerodromu, 20 putnika povređeno (video)

Dvadesetak putnika lakše je povređeno kada se avion kompanije Amerikan erlajns zapalio na pisti aerodroma O’Her u Čikagu neposredno pred poletanje.

Avion sa 161 putnikom i devet članova posade se zapalio pred poletanje iz Čikaga za Majami, u petak popodne. Svi putnici i članovi posade bezbedno su evakuisani.

Američka Savezna agencija za civilnu avijaciju (FAA) ispituje šta se desilo, ali jedan zvaničnik je rekao da se dogodio „redak i ozbiljan kvar“ jednog od motora u kojem su delovi otpadali i izletali napolje, kao šrapneli.

Jedna od putnica ispričala je za lokalne medije da je avion već išao pistom kada je čula eksploziju i videla plamen i crni dim. Rekla je da su svi na desnoj strani letelice skočili sa svojih mesta i prešli na levu stranu, da su ljudi vikali da se otvore vrata, da je za nekoliko sekundi dima bilo i unutra dok je spolja vatra lizala prozore.

Slike u lokalnim medijima pokazuju kako putnici izlaze iz aviona niz tobogan za evakuaciju dok se visok stub dima i plamen dižu s druge strane aviona.

Zbog ovog incidenta kasnili su letovi na aerodromu O’Her ali nije bilo otkazivanja, navela je FAA.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

avioncikago
Komentari (0)
Dodaj komentar