Bajden na bdenju za žrtve nasilja u sklopu kampanje za zabranu oružja

VAŠINGTON – Predsednik Džozef Bajden pojaviće se danas na nacionalnom bdenju za žrtve oružanog nasilja u sklopu pokušaja da utiče na Kongres, kako bi se ovaj dom složio s njegovom željom da bude zabranjena upotreba automatskog oružja za američke građane.

Kongres je dosad pokazivao malo sklonosti da zabrani takvo oružje, ali Bajden se nada da će iskoristiti rastući gnev američkih građana zbog masovnih pucnjava kako bi naterao zakonodavce da promene mišljenje, prenosi Rojters.

Bela kuća je saopštila da će Bajden prisustvovati desetom godišnjem bdenju zakazanom za danas uveče u Crkvi Svetog Marka Episkopa u Vašingtonu.

Američki predsednik učinio je aktuelnijom zabranu automatskog oružja nakon što je u Kongresu progurao zakon koji uključuje odredbe čime se pomaže državama da oružje bude van domašaja onih za koje se smatra da predstavljaju opasnost za sebe ili druge.

Rojters podseća da je Kongres u rukama Bajdenovih demokrata još nekoliko nedelja, pre nego što republikanci preuzmu komandu nad Predstavničkim domom početkom januara, dok Senat ostaje pod kontrolom Demokrata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar