Bajden na večeri Udruženja dopisnika iz Bele kuće odao priznanje novinarima

Predsednik SAD Džozef Bajden odao je na tradicionalnoj večeri Udruženja dopisnika iz Bele kuće priznanja američkim novinarima koji rade pod opsadom u autoritarnim državama širom sveta.

„Ovde smo da pošaljemo poruku našoj državi, i iskreno, svetu da je slobodna štampa stub slobodnog društva, a ne neprijatelj“, rekao je Bajden u svom govoru na sinoćnoj svečanosti.

Predsednik SAD i prva dama Džil Bajden po dolasku u vašingtonski „Hilton“ razgovarali su sa roditeljima reportera Volstrit džornala Evana Gerškoviča, koji se od marta nalazi u zatvoru u Rusiji.

Među 2.600 ljudi koji su prisustvovali svečanosti bila je i Debra Tajs, majka Ostina Tajsa, za kojeg se nije čulo otkako je nestao na kontrolnom punktu u Siriji 2012.

„Novinarstvo nije zločin. Evan i Ostin treba odmah da budu pušteni kao i svaki uhapšeni Amerikanac u inostranstvu. Obećavam vam, dajem sve da ih vratim kući“, rekao je Bajden.

Glumac i bivši guverner Kalifornije Arnold Švarceneger otvorio je večeru unapred snimljenim video snimkom o važnosti slobodne i nezavisne štampe, nazvavši novinare „saveznikom naroda“.

Godišnja večera crnih kravata privukla je širok spektar poznatih ličnosti i medijskih mogula u Vašington, a žurke su održane širom prestonice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar