Bajden nastavlja sa gafovima: Kamalu Haris opet nazvao predsednicom

VAŠINGTON – Predsednik SAD Džozef Bajden nastavio je sa serijom gafova u vezi sa potpredsednicom SAD Kamalom Haris, pošto je već najmanje šesti put pomenuo Haris kao „predsednicu Haris“, ovog puta prilikom obraćanja u Beloj kući.

Najnoviji gaf se odigrao 12. januara tokom govora o novim sigurnosnim merama na granici između SAD i Meksika, u kome je Bajden posebno istakao pozitivnu ulogu „predsednice Haris“, u poboljšavanju situacije u zemljama iz kojih migranti dolaze u SAD.

Predsednik Bajden je u oktobru 2022. godine „predsednici Haris“ poželeo srećan rođendan, prenosi Vašington tajms.

Predsednik SAD je često pod budnim okom medija zbog čestih gafova u raznim situacijama.

Najviše pažnje je verovatno izazvalo Bajdenovo dozivanje iz publike preminule republikanske kongresmenke iz Indijane Džeki Valorski u septembru 2022.

Džeki Valorski je stradala u saobraćajnoj nesreći početkom avgusta 2022.

U oktobru 2022. je Bajden na konferenciji Demokrata u Pensilvaniji spomenuo da SAD „imaju 54 države“, iako ih ima 50.

U decembru 2022. je predsednik SAD tokom posete predsednika Ukrajine Vodolodimira Zelenskog Vašingtonu u svom govoru zamenio ukrajinski i iranski narod.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Zglobni Skoč

    Taj odavno ne zna da’j je poš’o ili je doš’o.Drže ga jer je ionako samo obična marioneta koja nema nikakvu funkciju ni vlast, a uz to, plitkoumnim amerima je to super zabava kad ovaj nešto provali.Uostalom, većina mlade generacije amera pojma nema ni ko ima je predsednik, ni potpredsenik, niti znaju koliko amerika ima država.Ne znaju ama baš ništa, ni ono najosnovnije što su kod nas ranije generacije učile već od prvog razreda osnovne.Sad je skoro svugde praksa da se što manje uči, jer je glupim ljudima lakše manipulisati.