Bajden odabrao Migela Kardonu za novog ministra obrazovanja

VILMINGTON – Novoizabrani američki predsednik Džozef Bajden predstaviće danas Migela Kardonu kao svog izabranika za ministra obrazovanja, prenosi AP.

Najavljujući novog ministra, Bajden je rekao da će Kardona (45) Americi ponuditi „iskusnog i posvećenog nastavnika u javnim školama koji će voditi ministarstvo obrazovanja“.

Izbor Kardone, glavnog čoveka zaduženog za obrazovanje u Konektikatu sa dugodogišnjim iskustvom u oblasti javnog školstva, predstavlja ispunjenje Bajdenovog obećanja da će za ministra odrediti osobu koja poznaje sistem javnog školovanja.

Za razliku od aktuelne ministrake obrazovanja Betsi Devos, za koju Bajden tvrdi da je protivnica javnih škola, Kardona je ovakve škole pohađao čitav život, počev od odbaništa kada još uvek nije znao engleski jezik.

Bajden i Kamala Heris će danas u Vilmingtonu održati događaj sa Kardonom povodom njegovog imenovanja za budućeg ministra obrazovanja, na kojem će se on predstaviti i govoriti o svojim planovima u vezi sa radom ministarstva.

Kardona (45) je pohađao razne javne škole u Meridenu, Konektikat, pre nego što se zaposlio kao učitelj četvrtog razreda u okrugu. Sa 28 godina postao je najmlađi direktor škole u državi, nakon čega se probio do mesta pomoćnika upravnika okruga.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar