Baku i Ankara razgovarali o vojno-tehničkoj saradnji

BAKU – Azerbejdžanski ministar odbrane Zakir Hasanov i zamenik turskog ministra odbrane Junus Emre Karaosmanoglu razgovarali su o vojno-tehničkoj saradnji dve zemlje i o aktivnostima rusko-turskog centra za nadzor poštovanja prekida vatre u Nagorno-Karabahu.

Kako je saopštilo azrbejdžansko Ministarstvo odbrane, Hasanov je naglasao da se vojna saradnja dve države zasnovana na prijateljskim i bratskim odnosima, da se razvija i da postaje sve jača i uspešnija.

Dve strane su istakle potrebu za povećanjem napora u oblasti vojno-tehničke saradnje i održavanja zajedničkih vojnih vežbi, navodi se u saopštenju koje je preneo Tas s.

Zamenik turskog ministra spoljnih poslova Karaosmanoglu došao je u Azerbejdžan da prisustvuje otvaranju rusko-turskog centra za nadzor poštovanja primirja u Nagorno-Karabahu koji je danas počeo sa radom.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu i njegov kolega iz Turske Hulusi Akar su 11. novembra 2020. godine potpisali odluku o formiranju zajedničkog rusko-turskog centra za nadgledanje poštovanja primirja u Nagorno-Karabahu, koje je na snazi od od 10. novembra prošle godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar