Balicki: Vlasti Zaporozja spremne da prime Guteresa i IAEA

MOSKVA – Vlasti Zaporožja spremne su da prime generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonija Gutereša i misiju Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), osiguraju njihovu bezbednost i iznesu dokaze o tome da su nuklearnu elektranu Zaporožje bombardovale ukrajinske oružane snage, izjavio je danas načelnik vojno-civilne administracije te oblasti Jevgenij Balicki.

„Potpuno smo spremni da ugostimo i Gutereša i IAEA, danas smo spremni da primimo sve koji će doći i da osiguramo njihovu bezbednost“, rekao je Balicki u intervjuu za TV kanal Rosija-24, a prenela je agencija TAS S.

Kako je rekao, zaporoške vlasti spremne su da „osiguraju bezbedna oklopna vozila, pristup, obezbede svu neophodnu dokumentaciju, pokažu granate koje su bačene na njih“.

„Pružićemo svu dokumentaciju i pokazati kako nuklearna stanica sada funkcioniše“, dodao je Balicki.

Ruska i ukrajinska strana i danas međusobno optužuju jedna drugu za granatiranje nuklearne elektrane Zaporožje.

Ukrajinska kompanija za nuklearnu energiju Energoatom tvrdi da su Zaporožje granatirale proruske snage, dok zvaničnik regionalne ruske administracije Vladimir Rogov navodi da su oružane snage Ukrajine granatirale drugi put danas područje nuklearne elektrane Zaporožje i grad Enerhodar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar