Bela kuća: Asad priprema novi hemijski napad – „platiće za to“

Bela kuća smatra da režim Bašara el Asada priprema novi hemijski napad i izjavljuje da će, ako ga izvede, cena za sirijsku vladu biti visoka, navodi se u medijskom saopštenju.

„Sjedinjene Države vide potencijalne pripreme Asadovog režima za drugi napad hemijskim oružjem koji može dovesti do masovne pogibije civila, uključujući i nevinu decu. Akcije su slične onima koje su se izvodile uoči napada hemijskim oružjem 4. aprila 2017. godine“, navodi se u dokumentu.

Sirijska opozicija je saopštila da je 4. aprila poginulo osamdeset osoba, dok je dvesta ranjeno.

U noći 7. aprila SAD su izvele napad raketama „tomahavk “na vazduhoplovnu bazu sirijske vojske Šairat. Napad je izveden pod izgovorom da se tamo postoji skladište hemijskih supstanci.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Asadhemijski napadsadsirija
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Balkan

    Ovo znaci da Amerikanci spremaju novi hemijski napad kako bi izrezirali bombardovanje. Jer njihovi puleni gube sve pozicije i u ocaju su spremni na sve kao sto su bili za prethodni napad. Zrtve sa kojima se pricalo rekose da je sve izrezirano ali to ne dopire do usiju obicnih ljudi jer CNN i BBC i ini ne govore o tome niti pisu o tome mislim o istini, istina nije bitna, interes je bitan. Mi to jos nismo savladali.