Belgijska fabrika: Napravili smo sve AZ vakcine po ugovoru

BRISEL – Fabrika Termo Fišer u Belgiji, za koju se smatra da je uzrok što nema dovoljno Kovidšild vakcina, saopštila je danas da je napravila sve doze AstraZenekine vakcine koje je ova englesko-švedska firma ugovorila sa Evropskom unijom, preneo je Rojters.

Fabriku, koju je američka firma Termo Fišer kupila od Novasepa u januaru, neki evropski zvaničnici označili su kao razlog smanjenja broja vakcina u distribuciji.

„Ispunili smo sve ugovorne obaveze koje imamo sa AstraZenekom“, rekao je potpredsednik Termo Fišera za EU, Sedrik Volanti na konferenciji za novinare.

AstraZeneka nije bila dostupna za komentar, a ova firma je još 15. januara saopštila da će biti smanjenja u isporukama vakcine za prvi kvartal godine.

Zvaničnici EU su ponovili da im je AstraZeneka rekla da su uzrok smanjenog broja vakcina problemi u proizvodnji u fabrici.

Volanti je odbio da komentariše o broju doza na koji se Termo Fišer obavezao da će proizvesti za AstraZeneku i naglasio da je promena vlasništva nije imala negativan uticaj na proizvodnju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar