Belgijski specijalci tragaju za naoružanim desničarem

BELGIJA – Specijalne belgijske policijske jedinice tragaju za naoružanim vojnikom desničarskog pokreta za kojeg smatraju da predstavlja ozbiljnu pretnju, zbog pretnji najpoznatijem belgijskom virusologu Marku van Ranstu.

Osumnjičeni je identifikovan kao Hurgen Konings, vojni instruktor gađanja koji je iz barake odneo oružje i označen je kao najviši nivo pretnje.

U potrazi za njim učestvuje čak 350 policajaca i nešto vojnika koji su raspoređeni u i oko nacionalnog parka u blizini holandske granice gde se u sredu popodne čulo nekoliko zvukova sličnih pucnjevima, prenosi BBC.

Pretpostavlja se da je Konings uzeo oružje iz baze u Leopoldsburgu pod izgovorom da mu treba za organizaciju vojnih vežbi.

U njegovom automobilu pronađena su četiri protivtenkovska raketna bacača i municija, a veruje se da je osumnjičeni još uvek naoružan drugim puškama, da ima pancir i da poseduje i mitraljez.

Izveštaji su ga opisali kao „potencijalno izuzetno nasilnog ekstremista“, kao i da je ostavio pisma koja ukazuju da je spreman za smrtonosnu bitku sa policijom i da „više ne može da živi u društvu u kojem su političari i virusolozi oduzeli sve“.

Policija je apelovala na javnost da ne prilazi osumnjičenom već da obaveste nadležne ukoliko ga primete.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar