Belgijsko tužilaštvo: Policija zaplenila 115 kg kokaina

BRISEL – Oko 115 kilograma kokaina skrivenog u betonskim pločama zaplenjeno je danas u Belgiji u gradu Arlon, blizu luskemburške granice, u okviru međunarodne policijske operacije, „čiji je cilj razbijanje srpske kriminalne organizacije koja se bavi međunarodnom trgovinom kokainom“, saopštilo je belgijsko tužilaštvo.

Istovremeni pretresi vršeni su u Holandiji, Luksemburgu i Srbiji.

„Ukupno je angažovano blizu stotinu pripadnika različitih policijskih službi“, u ovoj akciji koja „ima za cilj razbijanje srpske kriminalne organizacije koja se bavi međunarodnom trgovinom kokainom“, navelo je tužilaštvo.

Operacija je, kako se precizira, imala zajedničku podršku specijalnih jedinica federalne policije i njihovih luksemburških kolega.

„Izvršeni su i simultani pretresi, uz podršku specijalnih jedinica u Holandiji, Luksemburgu i Srbiji”, navode iz belgijskog tužilaštva.

Uhapšeno je ukupno devet osoba – pet u Belgiji, dve u Holandiji, jedna u Luksemburgu i jedna u Srbiji, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Današnja akcija se odvijala u jednoj bivšoj prodavnici bele tehnike a naoružana policija je bila prisutna u velikom broju oko zgrade.

U saopštenju za javnost koje je objavilo luksemburško javno tužilaštvo, navodi se da je u napuštenoj zgradi otkrivena ogromna količina droge.

Policija je u prostorijama otkrila čak 103 paketa sa više od jednog kilograma kokaina, sakrivenim u betonskim pločama.

„Ova količina predstavlja, pri preprodaji, ukupan iznos od oko 11.500.000 evra“, preciziraju u belgijskom tužilaštvu.

Pet osoba koje su lišene slobode u Arlonu biće večeras ispitane kod istražnog sudije.

Za lica uhapšena u inostranstvu saopštenje precizira da su oni “predmet evropskih ili međunarodnih poternica i bicje predmet ekstradicionih procedura u narednim danima“, najavljuju iz tužilaštva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar