Besni vernici u Londonu zaustavili manijaka i zadržali ga do dolaska policije (video)

Sinoć je u Londonu opet došlo do napada. Najmanje jedna osoba je poginula, a nekoliko je povređeno nakon što se napadač vozilom zabio u vernike koji su napuštali londonsku džamiju, što je najveća britanska muslimanska organizacija prozvala činom islamofobije.

https://www.youtube.com/watch?v=syhnZy7s-zk

Muslimansko veće Britanije objavilo je da se vozilo zabilo u ljude dok su napuštali džamiju Finsburi Park, jednu od najvećih u državi, u vreme svetog islamskog meseca Ramazana tokom kog vernici odlaze na mise po noći.

Policija je objavila kako je jedan muškarac poginuo na mestu nesreće, a da su građani zadržali 48-godišnjeg napadača pre nego što je uhapšen. Na društvenim mrežama pojavio se video snimak u kojem se vidi kako policija privodi vozača kombija koji je noćas uleteo među muslimanske vernike koji su izlazili iz džamije u Londonu.

Snimak je, u koji je AP imao uvid napravljen je neposredno posle incidenta. Na njemu se, kako agencija navodi, vidi da je privedeni muškarac poreklom sa Kavkaza.

Na snimku se čuje kako je neko u masi ljudi povikao drugima da ga ne napadaju.

„Neka ga niko ne dira! Niko! Niko!“, čuli su se povici iz gomile.

Sa druge strane, Abdulrahman Saleh Alamudi rekao je za portal Bazvid njuz da je „veliki kombi uleteo i prešao preko ljudi. On kaže da je vozač vikao „pobiću sve muslimane“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dzamijalondonnapad
Komentari (0)
Dodaj komentar